Srovnávání s komunisty

17. 8. 2012

čas čtení 2 minuty

Všichni co odsuzujete nostalgii po vládě KSČ se dopouštíte jednoho velkého omylu, srovnáváte dnešek s poměry před rokem 1989. Ale to NEJDE, píše Josef Hejnák.

Je třeba porovnávat dnešek nikoliv se systémem před rokem 89, ale je třeba porovnávat dnešek s tím, jak by se nám asi žilo, kdyby komunisti u nás vládli dál i po roce 89 až do dneška!

Dovolím si odhadnout, že i komunisti by s pádem železné opony povolili více cestovat. Že i pod nadvládou komunistů by se u nás šířil internet a počítače, ostatně svůj první počítač jsem měl již za reálného socialismu.

To co by komunisti, kdyby tady posledních 22 let vládly snad neudělali, jsou fatální ekonomické chyby současného jako prodej vodáren, privatizace elektrárenských společností, nezaměstnanost, nárazová prudká volná směnitelnost koruny, jenž nás jako národ přes noc všechny ožebračila, privatizace bank, privatizace zdravotnictví, zdražování bez ohledu na koupěschopnost obyvatelstva, zničená potravinová soběstačnost a tak dále.

Takže lidi, co volí komunisti nehlasují pro systém před rokem 89, ale pro systém, který by tu byl, kdyby od roku 89 vládli komunisti dál.

Jelikož všichni jsme jenom lidé, tak i komunisti u vlády po roce 89 by se dopustili asi nějakých chyb a situace by nebyla úplně růžová, ale lidé mají oprávněný pocit, že současná ze všech řetězů puštěná smečka politiků, jenž neuznávají jiné hodnoty než peníze a mají cíl si za každou cenu nahrabat i když tím zničí zemi, že tak špatně by přeci jen komunisti po roce 89 nevládli, a proto je začínají volit.

Jeden příklad za všechny: Je vidět ukázkově na církevních restitucích, že ti co je prosazují již mají domluveno, kolik miliard se vrátí nazpátek do jejich kapes, za to že to schválí. Protože kdyby tomu tak nebylo, tak by neměli problém přijít do sněmovny a tak diskutovat a nějak lidsky se dohodnout na úrovni restituce, kterou by podporovali všichni. Restituce by pak byly třeba jen desetinové, ale panovala by všeobecná shoda na nich.

0
Vytisknout
9663

Diskuse

Obsah vydání | 17. 8. 2012