Odešel skvělý pedagog a osobnost

20. 5. 2013

čas čtení 2 minuty

Velmi hluboce mne zasáhla zpráva, že zemřel mluvčí a zakladatel HzPD a vysokoškolský učitel Milan Valach. Člověk, který s takovým nasazením zorganizoval oslavy osvobození v Brně a burcoval nás, občany, k aktivitě, kterého tak potřebujeme, nás náhle a nečekaně opustil na vrcholu svých sil a o to víc nás to bolí, píše Jana Václavíková.

Znala jsem jej jen krátce, asi 2 roky, byl mi příkladem v boji za spravedlivější společnost, na dubnové generální stávce 2012 jsem s ním dlouze o mnohém ohledně boje mluvila a četla jsem jeho všechny články v BL, téměř ve všem jsem s ním souhlasila a burcovala jeho projevy lidi kolem sebe.

Na kdejakou práci je třeba školení, výučních listů ale i maturit a VŠ diplomů, ale na roli rodiče NIC, na tak náročnou pedagogickou a psychologickou práci výchovnou, kdy je třeba umět odpovědět na podstatu mnoha jevů, dějů světa a naučit dítě myslet, cítit, polidštit jej, není třeba žádných kurzů,informací, škol,...tedy není třeba dle nynější vlády a "odborníků společenských věd". To máme tedy "odborníky". Nejnižší platy VŠ vzdělaných mají učitelé, tak si vážíme informací, vzdělání, vedení ke kritickému myšlení. Komu prospěje nemyslící národ? Hloupé a drzé, loupivé, mocichtivé skupině. Již Karel Čapek upozorňoval, že špatné školství je spolu se špatnými zákony pomstou národu, cestou jak jej uvrhnout do poroby a otroctví.

Naše země dala světu učitele národů J. A. Komenského, který by se v hrobě obracel, kdyby viděl, jaké zrůdnosti páchají ministři školství posledních nejen 22 let - a nejen ministři školství, ale i zdravotnictví a průmyslu, a jak nevzdělaní a nemyslící poslanci namnoze bez morálky přijímají zákony a schvalují a navrhují nesmysly.

0
Vytisknout
8665

Diskuse

Obsah vydání | 22. 5. 2013