Pardubičtí studenti po návštěvě prezidenta Zemana v jejich škole:

Novináři byli zklamaní, že nás nikdo neumlčoval

13. 9. 2013

čas čtení 1 minuta

Samotný prezident na celou záležitost před odstartováním prostoru pro dotazy zareagoval výzvou, že on sám nás vyzývá, abychom mu dávali jen provokativní dotazy -- a jeho přání se splnilo.

Novináře po skončení diskuze stále ze všeho nejvíce zajímala záležitost ohledně údajné cenzury. My dva jsme tyto informace dementovali na všechny strany, čímž jsme nejednoho novináře zklamali. Snažili jsme se všem vysvětlit, že nám nikdo nic nezakázal, a že rozhodnutí, že si s sebou na debatu nevezmeme žádné propagační materiály, bylo nás, studentů. Když jsme ovšem přišli domů a zasedli k internetu, zjistili jsme, kolik diskuzí, reakcí a článků na jiných serverech diskutujících údajné bolševické praktiky vedení a pedagogického sboru pardubického gymnázia se mezitím vyrojilo.

Všechen svůj volný čas jsme tak trávili komentováním, mailováním a všeobecnou snahou rozehnat nepravdy vysvětlováním, že nám učitelé nic nezakazovali a naši svobodu projevu se nesnažili nijak potlačovat. Bylo však částečně pozdě: část veřejnosti o nich v tu dobu měla už zkreslený obrázek namalovaný a naši učitelé se tak ocitli v nezáviděníhodné situaci -- pod palbou ostré a neoprávněné kritiky.

Zdroj: ZDE

0
9943

Diskuse

Obsah vydání | 16. 9. 2013