Kdy začne Facebook odstraňovat hate speech i v exotických jazycích, jako je čeština?

26. 6. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Čtvrtek 21.30: Stránka "Anti -Cikánská komunita Oficial" byla z Facebooku odstraněna, dostali jsme oficiální oznámení; stránka AntiCikánská Skupina existuje dál. Pozn. red.

Byl jsem upozorněn na další rasistickou stránku na Facebooku "Anti -Cikánská komunita Oficial"; jiná taková stránka i AntiCikánská Skupina. na jejichž nahlášení odpovídá pouze robot. Možná, v návaznosti na tato zjištění by ji někdo mohl zkusit nahlásit z Británie, aby byla odstraněna.

Jinou možností by bylo nahlásit tyto stránky Facebooku ve velkém množství.

Směšné a zároveň výmluvně hrůzné je to, že na stránce se kladou údajné "zásluhy Čechů" (mj. je zde uveden Němec Mendel), jako byli Jan Janský nebo Jan Evangelista Purkyně nebo Jaroslav Heyrovský, kteří by ale nikdy nesouhlasili s primitivními rasistickými anonymy, schovanými za tímto protizákonným počinem, z nějž vystrkují to jediné, co kdy v životě zjevně dosáhli -- svou ubožáckou nenávist.

Mimochodem když v roce 1950 vydala nejstarší dosud existující vědecká společnost Royal Society of London for Improving Natural Knowledge (jejím členem byl mimochodem Jaroslav Heyrovský) nekrolog nobelisty v oboru fyziologie a medicíny Augusta Shacka Steenberga Krogha (1874-1949) ve svém Obituary Notices of Fellows of the Royal Society (Nekrology členů Královské společnosti), autor měl zapotřebí pozitivně zmínit romský původ zmíněného laureáta (překlad BC): "Krogh říkal, že prostřednictvím rodiny jeho matky má ve svých žilách kapku romské krve, a skutečně zdědil nekonvenčního ducha i nekonvenční vzhled a také lásku k cestování a dobrodružství v otevřeném prostoru. Na nobelovském banketu ve Stockholmu 10. prosince 1920 byla přítomnost jeho matky radostně zaznamenána u příležitosti přípitku laureátů."

Dovedete si představit, jak parta rasistických ubožáků vtrhne mezi nobelisty při jejich přípitku a začne ukazovat na matku Krogha jako na někoho méněcenného, protože je Romka a Romové přece nikdy nic nedokázali? (Samozřejmě opak je pravdou, mezi Romy existuje spousta velmi slavných lidí, např. ZDE. Tihle rasisté nikdy nepochopili podstatu civilizovaného společenství a staví se na stranu toho nejhoršího, co kdy v Evropě existovalo.

0
Vytisknout
9338

Diskuse

Obsah vydání | 30. 6. 2014