Trump "nevěděl, že Michael Flynn je cizím agentem"

10. 3. 2017

čas čtení 1 minuta

Michael Flynn, bývalý Trumpův poradce pro národní bezpečnost, dodatečně přiznal, že v době, kdy byl poradcem Trumpovy kampaně, lobboval pro firmu spojenou s tureckou vládou.

Podle Seana Spicera, Trumpova tiskového mluvčího, to Trump "nevěděl".

Flynn odstoupil ze své funkce v únoru poté, co vyšlo najevo, že vedl rozhovory s ruským velvyslanecem ve Washingtonu o možnosti zrušit protiruské sankce a pak se pokusil tuto skutečnost utajit.

Ve středu vyšlo najevo, že od září do listopadu loňského roku v době, kdy Flynn pracoval jako vysoký poradce pro Trumpovu kampaň, zároveň pracoval pro firmu spojenou s tureckou vládou a dostal od ní honorář ve výši 530 000 dolarů. Dodatečně se před dvěma dny zaregistroval na ministerstvu spravedlnosti jako tzv. "cizí agent".

Trumpův tiskový mluvčí Sean Spicer v posledních dnech velmi často odpovídá na dotazy novinářů slovy "Nevím". Spicer byl frustrován i otázkou, zda britský euroskeptik Nigel Farage navštívil Juliana Assangeho na ekvádorském velvyslanectví v Londýně na žádost Donalda Trumpa.

"Tohle je pitomost. Nemyslím si, že otázky o tom, kde jsou náhodní zahraniční vedoucí političtí představitelé a zda tam jsou - já jeho program neznám," řekl Spicer.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6575

Diskuse

Obsah vydání | 10. 3. 2017