Experti doporučují akcionářům Tesly omezit vliv Elona Muska

21. 5. 2018

čas čtení 1 minuta
Konzultační firma Institutional Shareholder Services (ISS) doporučuje akcionářům Tesly odvolat dva členy rady ředitelů - investora Antonia Graciase a syna mediálního magnáta Ruperta Murdocha Jamese. ISS také navrhuje rozdělit role předsedy rady ředitelů a CEO, které v současnosti obě vykonává zakladatel firmy Elon Musk. 


  Podle názoru expertů je nezbytné zřídit pozici nezávislého předsedy rady ředitelů. "Pro akcionáře bude výhodnější silnější forma nezávislého dohledu nad radou ředitelů v podobě nezávislého předsedy," tvrdí stanovisko ISS.

Očekává se, že na valné hromadě akcionářů Tesly 5. června budou převoleni tři z devíti členů rady ředitelů: Gracias, Murdoch a Muskův mladší bratr Kimbal.

ISS doporučuje hlasovat proti Graciasovi na základě tvrzení, že přestal být nezávislým členem rady ředitelů, když jeho firma Valor Management Corp. v roce 2017 začala pro Teslu zajišťovat konzultační služby. Experti také neschvalují kandidaturu Jamese Murdocha, který podle nich zaujímá místa v příliš mnoha řídících orgánech jiných společností.

 

Celý text v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
7122

Diskuse

Obsah vydání | 23. 5. 2018