Přiměřenost zákroku strážníků a strážnice Městské policie v Praze

21. 5. 2018

čas čtení 2 minuty

Včera se na sociálních sítích rozšířil záznam zásahu strážníků Městské policie v Praze na Václavském náměstí.

Video je ze dne 27.3.2017 a důvod, proč bylo umístěno až v neděli, je ten, že autor se bál zpřísněných podmínek serveru youtube ohledně násilí….:)



Dle dnešního vyjádření tiskového mluvčího Městské policie v Praze Bc. Jana Čiháka se dotyčný sprostý podezřelý dopustil:


a. dopravního přestupku nerespektováním zákazové značky zákazu zastavení
b. neuposlechnutí výzvy příslušníka Městské policie, což však v čase 0:25 poněkud neodpovídá skutečné realitě
c. neprokázání totožnosti. Z videa není zřejmé, zda k tomu měl vůbec možnost.
d. nebylo zjištěno, že dotyčný sprostý podezřelý tzv. prochází databází hledaných osob, tedy nebyl v pátrání.

K objektivnímu stavu je nutno uvést, že dotyčný sprostý podezřelý po zemi smýkaný drban se hájí tím, že nemohl svou těhotnou přítelkyni nalézt, zajistit jí převoz do nemocnice, a tak spáchal to nejhorší proti celému našemu zřízení a v zákazu zastavení zastavil.

Městská policie oprávněnost hájí a nepochybně bude hájit neuposlechnutím výzvy, avšak zásadní otázku přiměřenosti takového zákroku nechám na vašem uvážení.

Dle sdělení tiskového mluvčího Bc.Jana Čiháka, byl před provedením zákroku tj. použití donucovacích prostředků vyzván k prokázání totožnosti. Tato informace je v hrubém rozporu s objektivním stavem v čase 0:38.

Snem každého muže pro společnou domácnost, je nepochybně strážnice Městské policie v čase 3:35, která sprostého podezřelého drbana, který je již spoután a leží na podlaze vozidla, uhodí pěstí a častuje výrazem: “co do mě kopeš ty zmrde”.

S hořkostí je nutno konstatovat, že souzený Miroslav Stejskal, není jen osamocená černá ovce v řadách Městské policie, ale že v řadách Městské policie v Praze je Stejskalů a Stejskalových nepochybně bohužel celá řada.


Václav Peričevič

Spolek Šalamoun

0
Vytisknout
12464

Diskuse

Obsah vydání | 23. 5. 2018