Ze severokorejské televize

15. 6. 2018

čas čtení 1 minuta

 

Severokorejská televize vysílá tyto záběry znovu a znovu. Oslavují schůzku Trump-Kim jako obrovské severokorejské vítězství.

Severokorejská TV hlasatelka: "Tato historická schůzka utvořila novou historii. Konaly se rozhovory. Velký vůdce naší strany, národa a armády, Kim Jong un, přijal společné prohlášení s prezidentem Spojených států. Drahý respektovaný Nejvyšší velitel pozval Trumpa k návštěvě Pchjongjangu, až to bude příhodné, a Trump pozval Kima k návštěvě USA. Oba vedoucí představitelé rádi přijali vzájemná pozvání a jsou přesvědčeni, že to poslouží jako další důležitá příležitost pro zlepšené vztahy USA-KLDR."


Oficiální deník KLDR to nazval "setkáním století".  Pochválil dohodu ukončení sankcí (to nebylo dohodnuto) a zastavení vojenských cvičení. Trump řekl, že podmínky dohody závisejí na tom, zda KLDR jaderně odzbrojí.


Severokorejská TV hlasatelka: "Americký prezident vyjádřil svůj úmysl zastavit americko-jihokorejské vojenské manévry, které KLDR považuje za provokaci. V období dialogu dobré vůle mezi KLDR a USA pan prezident vyjádřil svůj úmysl nabídnout KLDR bezpečností záruky a zrušit sankce, až se vzájemné vztahy zlepší prostřednictvím dialogu a vyjednávání."

0
Vytisknout
8741

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2018