70 procent obětí Asadovy a Putinovy ofenzívy v severozápadní Sýrii jsou civilisté

7. 2. 2020

čas čtení 1 minuta

Channel Four News v pátek večer odvysílaly příběh jedné rodiny s deseti dětmi, původně žijící ve vesnici Maaret Harma, jen několik kilometrů od fronty. Otec rodiny býval vysokým finančním činitelem Asadovy vlády. Rok po začátku revoluce veřejně Asada obvinil z korupce.

Reportáž Channel 4 News děsivým způsobem zaznamenává, jak se ruské stihačky prostřednictvím dronů po dobu čtyř hodin zaměřovaly na tuto rodinu ve snaze ji vyvraždit. Zaútočily na ni více než dvanáctkrát. Některé děti byly vážně zraněny, ale zázrakem dosud všichni přežili.

Sedmdesát procent obětí Asadovy a Putinovy ofenzívy v severozápadní Sýrii jsou civilisté, informoval v rozhovoru pro Channel 4 News bývalý britský ministr zahraničí a nyní ředitel humanitární organizace  International Rescue Committee David Miliband. Dodal,, že dochází k zneužívání mezinárodního pořádku - nikdo netrestá obrovské válečné zločiny.

Varujeme před šokujícími záběry této reportáže:

RODINA PRONÁSLEDOVANÁ BOMBAMI:


K tomu:
Rusko o tomto víkendu posílá do Turecka vyjednavače, zatímco Turecko posílá tanky na hranice se Sýrií. Hrozí přímý střet s Asadovými a Putinovými jednotkami. Mezitím z oblasti prchají statisíce civilistů. Jak v této reportáži informuje jeden lékař, Asadův režim považuje všechny obyvatele vzbouřeneckých oblastí, miliony civilistů, za "teroristy". Civilisté proti před ním utíkají:


0
Vytisknout
6254

Diskuse

Obsah vydání | 11. 2. 2020