Leonid Volkov: Putin je "opice s granátem", tvrdí Navalného spolupracovník

8. 2. 2021

čas čtení 1 minuta
Tak jako jeho šéf, i Leonid Volkov věděl, do čeho jde. Návrat Alexeje Navalného do Ruska znamenal zatčení, soud, vězení a začátek dlouhého boje. Pro jeho pravou ruku znamenal období dobrovolného exilu v Evropě, aby se vyhnul dlouhým chapadlům Kremlu, napsal Oliver Carroll.


Když byl Navalnyj zatčen, zůstalo na Volkovovi, aby zveřejnil aktualizovaný plán protestních akcí ze svého nového domova v Litvě. Vyzval k pozastavení demonstrací do jara. Bitva za propuštění ruského vězně č. 1 se nyní spolehne na "zahraničněpolitické nástroje".

Navalného spolupracovník prohlásil, že překvapivá změna strategie byla nevyhnutelným výsledkem "demonstrativně krutého potlačení" protestů Kremlem. Trvá však na tom, že nejde ani o "kapitulaci", ani o "zcela neplánovaný krok". Navalného tým se dál řídí "manuálem", který odsouhlasil před cestou do Moskvy - a dosáhl "řady morálních vítězství".

Leonid Volkov také sdělil Independentu, že Putin začne naslouchat západní kritice teprve ve chvíli, kdy pocítí ohrožení svého majetku.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

-1
Vytisknout
5236

Diskuse

Obsah vydání | 15. 2. 2021