Musk nabízí, že zaplatí účty za právní služby lidem, se kterými bylo "nespravedlivě zacházeno" kvůli jejich příspěvkům na jeho platformě

7. 8. 2023

čas čtení 1 minuta
Elon Musk prohlásil, že jeho platforma X pro sociální média  zaplatí účty za právní služby a podá žalobu jménem lidí, se kterými zaměstnavatelé zacházejí "nespravedlivě" kvůli tomu, že něco zveřejnili nebo se jim líbí na stránce dříve známé jako Twitter.

"Pokud s vámi zaměstnavatel jednal nespravedlivě kvůli tomu, že jste něco zveřejnili nebo lajkovali na této platformě, budeme financovat vaše účty za právní služby," uvedl Musk v sobotu pozdě večer v příspěvku na X a dodal, že financování účtů nebude nijak omezeno.

"A nebudeme se jen soudit, bude to extrémně hlasité a půjdeme i po představenstvech společností," dodal Musk později v reakci na příspěvek o tom, že nic nezmění chování managementu v USA rychleji než hrozba žalobou.

Koncem minulého měsíce Musk uvedl, že měsíční počet uživatelů X
dosáhl "nového maxima", a sdílel graf, který ukazoval poslední počet více než 540 milionů.

Tato čísla přišla v době, kdy společnost prochází organizačními změnami a snaží se zvýšit klesající příjmy z reklamy.

Po 17 letech s ikonickým logem modrého ptáka  Musk v červenci přejmenoval Twitter na X a představil nové log. Chce prý vytvořit "aplikaci pro všechno".

Začátkem července miliardář, mezi jehož další společnosti patří SpaceX a Tesla, uvedl, že cashflow sociální mediální platformy zůstává záporný kvůli téměř 50% poklesu příjmů z reklamy a velkému zadlužení. Zvýšení příjmů z reklamy, které se očekávalo v červnu, se nedostavilo.

Podrobnosti v angličtině ZDE

1
Vytisknout
2404

Diskuse

Obsah vydání | 9. 8. 2023