Britské listy se blíží komerční agitce

15. 9. 2011

čas čtení 3 minuty

Vážená redakce,s velkým znechucením jsem si přečetl články pana Cveka o smrti našich hokejistů.Tento prominentní pisatel do BL zde vyjadřuje SVŮJ (nad)názor na mediální prezentaci neštěstí ale i na reakce občanů, píše čtenář Víťa Štoček.

Pan Cvek fakticky označil truchlící občany za stádo ovcí,které na povel médií teskní po jakýchsi hokejistech a jejich smrt přirovnal k přihlouplým pořadům v TV typu "Hvězdy tančí,Superstar apod.

Např.už název jeho textu "Většina Čechů už žije jen mediálním divadlem" je směšný-neboť většina je více jak 5 000 000 a tolik jich asi pro naše hokejisty netesknilo.

To ale nelze ani potvrdit-ani vyvrátit,co se ale potvrdit dá je fakt,že sledovanost přitroublých šou je hluboko-někdy opravdu hodně hluboko po hranicí panem Cvekem prezentované většiny-navíc jsou to pořady zaměřené na určité skupiny-většinou na adolescentní děvčata-což tedy také není reprezentativní vzorek české populace.

OVM si lidé pouští spíše kvůli vysílacímu času-neboť kdy jindy normální člověk vydrží slaboduché bláboly lépe než po nedělním obědě? (který začíná být pro mnohé jediným kvalitním jidlem za týden). Také se u toho dobře usíná-taková je to někdy siesta...

A když to vezmu do důsledku,tak plno lidí OVM sleduje právě proto,že je otázky DPH,dálničních známek nebo ceny za lůžko v nemocnici zajímají a kde jinde by se měli něco dozvědět?

Tedy-pokud nečtou pozorně BL a specielně texty pana Cveka.

A když budu škarohlíd tak by název článku měl rozohnit třeba pana Čulíka-neboť pranic nezohledňuje jím tolik vyzývaný občanský princip ale demagogicky se dotýká jakési zastaralé národnosti-v tomto případě české a já se dočetl právě v BL, že žádní Češi neexistují, neboť jsme genetickou směsicí různých jiných národů... Pozn. red. (To je omyl, to BL nikdy nenapsaly. Češi ovšem jsou, stejně jako všechny ostatní národy, směsicí různých národů. Z tohoto faktu však nevyplývá, že český národ neexistuje).

Za sebe mohu k tématu napsat,že jsem byl smutný ze smrti našich hráčů,že jsem projevoval účast naprosto dobrovolně a bez mediálního vedení.

Rovněž jsem si plně vědom, že sebelepším výkonem našich hráčů (v jakémkoliv sportu) se nezlevní ani chleba, ani máslo, ani nájmy a ani cokoli jiného a také je mi známo neštěstí chudých,nemocných a umírajícíh ve válkách,v nemocnicích a jen tak na ulici.

Prostě jsem měl ty hráče "rád" a jejich umění mi přinášelo radost v tomto slzavém údolí-a proto jim vzdávám dík a tleskám.

Nakonec ještě obvyklý postřeh-vždycky jsem BL četl s chutí a bral jsem je jako alternativní médium vůči oficiálním lžím a nesmyslům.

Nyní musím konstatovat,že se BL čím dál více blíží komerční agitce-ba že jí v mnohém překonávají což mě jako svobodomyslného občana mrzí, prototože to signalizuje další krok k absolutního zhroucení demokratických hodnot.Od doby,co BL potřebují peníze se děje cosi nečistého,co si raději nedovolím komentovat.

0
Vytisknout
10014

Diskuse

Obsah vydání | 16. 9. 2011