Proti Gorile v Praze

5. 2. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

V pondělí dne 6. února 2012 se od 18ti hodin koná před velvyslanectvím SR v Praze (Pelléova 12, 160 00 Praha 6) solidární protestní shromáždění se slovenskými demonstranty v kauze Gorila.

Podporuje jej mj. starosta Panenských Břežan (bývalý emigrant a také kanadský občan) Libor Holík. Ten dlouhodobě bojuje proti snaze společnosti Penta, jež údajně stojí v pozadí celé aféry, vybudovat v blízkých Vodochodech nové letiště, jehož provoz by podle jeho slov zapůsobil v místě "jako atomová bomba".

Pozicí společnosti Penta v celé aféře a podezřeními, vyslovenými kanadsko slovenským novinářem Tomem Nicholsonem, se podle informací ČTK zabývá i česká BIS.

Česká veřejnost se však v kauze dosud nijak neangažuje, pravděpodobně i proto, že zdejší mainstreamová média jí věnují jen okrajovou pozornost a nepokládají ji za nic, co by ovlivňovalo domácí politickou scénu.

Starosta Holík proto vyzval občany České republiky k tomu, aby se na základě ústavního práva shromaždovacího a svobody projevu, protestu zúčastnili a podpořili tak řádné vyšetření aktivit této finanční skupiny na obou stranách česko-slovenské hranice. Zároveň poprosil účastníky o to, aby akce proběhla důstojně a bez násilností.

0
Vytisknout
10591

Diskuse

Obsah vydání | 6. 2. 2012