Angličanka utrpěla popáleniny na 40 procentech těla, když doma přelévala benzín

30. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

< Nesmyslné fronty u britských benzínových pump, vyvolané vládou

Premiér David Cameron se pokusil ujistit motoristy, že nebude nedostatek benzínu, poté, co v městě Yorku došlo k vážnému požáru, když šestačtyřicetiletá žena přelévala v kuchyni do kanistru benzín, ale v místnosti hořel plyn na sporáku a chytly benzínové výpary. Diane Hillová utrpěla popáleniny na 40 procentech těla a je v nemocnici ve vážné, ale stabilní situaci.

Paniku a dlouhé fronty u britských benzínových pump vyvolala britská konzervativní vláda, když varovala, že řidiči cisternových vozů mohou začít stávkovat, a doporučila motoristům, aby si koupili benzín do zásoby, dokonce i do kanistrů. Hasiči upozornili, že takové skladování benzínu je nebezpečné a protizákonné.

Odborový svaz Unison ubezpečil, že řidiči cisternových vozů nebudou stávkovat před Velikonocemi. Před případnou stávkou musí dojít k vyjednávání se zaměstnavateli a řidiči musejí stávku oznámit nejméně týden předem.

Panika u benzínových pump v Británii, kterou vyvolala britská konzervativní vláda, je tedy zcela umělá.

Šéf britského Svazu hasičů požadoval, aby vláda neprodleně zveřejnila bezpečnostní varování a instrukce, jak mají lidé zacházet s benzínem a že ho v žádném případě nemají skladovat doma. Předseda Automobilové asociace (žlutých andělů) se vyjádřil, že panika, vytvořená vládou je zcela umělá a že by řidiči učinili dobře, kdyby se chovali jako normálně.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6956

Diskuse

Obsah vydání | 2. 4. 2012