Co bylo rozkradeno, musí být ušetřeno

24. 4. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Článek Petra Holuba v Aktuálně.cz velmi hezky shrnuje a ukazuje, že Nečasova vláda nejdříve nechá 100 miliard Kč uniknout ze státního rozpočtu do soukromých firem, a pak to ždímá ze střední třídy a důchodců, a žene tak občany do bídy. Vláda, která dnes již stojí jenom díky podivným přeběhlíkům z Věcí veřejných, má ještě tu drzost nazývat takovou politiku "rozpočtově zodpovědnou". Je to naopak krytí naprosté rozpočtové nezodpovědnosti a okrádání obyvatel v těžkých časech hospodářské a ekonomické krize.

Cituji výstižná slova Petra Holuba, kterého asi nikdo nemůže mít za levicového novináře. Je prostě konečně třeba, aby se řekla pravda bez ohledu na politické přesvědčení:

"Škrty a zvyšování daní, které ohlásila vládní koalice, mají vynést v roce 2014 téměř 100 miliard korun. Úspory, které zaplatí především střední třída a důchodci, jsou nezbytné. Vláda nepostupovala rozvážně při investicích a při patnácti nejdražších zbytečných projektech vytvořila schodek v roční výši sto miliard. Výnosy z nich přitom zpravidla inkasují velké zahraniční firmy, případně tuzemští podnikatelé usazení v daňových rájích."

0
Vytisknout
13822

Diskuse

Obsah vydání | 26. 4. 2012