Nečas a ODS mají zájem o pokračování koaličního projektu

21. 12. 2012 / Luděk Prokop

čas čtení 2 minuty

Dříve než septik, čili žumpa je naplněna po kraj, začíná být nanejvýš žádoucí povolat někoho s fekálním vozem a ponechat žumpu vyprázdnit. Začne-li žumpa přetékat, nadělá to vedle značného zápachu spoustu nepříjemností. A přestože samotným vlastníkům žumpy ten hrozný smrad nevadí, může po čase začít vadit sousedům.

A pokud vlastníci žumpy na opakované stížnosti sousedů nereagují, může vyústit taková situace až do konců vskutku tragických. A to vzdor tomu, že na sousedech se dá dříví štípat. Že jejich příslovečná netečnost dosahuje až chorobných rozměrů. Může být, že chorobná netečnost sousedů vzbudila ve vlastnících žumpy představu, že lze ponechat žumpu přetékat libovolně dlouho. Omluvou pro ně budiž skutečnost, že při ochrnutí jejich čichových ústrojí nesmírným zápachem, nemohli vzít v potaz možnost, že u sousedů s fungujícím čichem může nezměrný smrad potlačit jejich netečnost takovou měrou, že jim totálně rupne v bedně. Pak mohou přijít na pořad ony výše zmíněné tragické konce.

Zaměstnancům lokální firmy s fekálními vozy je celá ta záležitost ukradena. Mají dostatečné příjmy, mají dostatečné množství kšeftů jiných. Byť podřadných, nicméně lépe placených. Hledět do budoucna a myslet na to, že při takovém přístupu by mohla v dohledné době nastat situace, kdy jejich služby budou z principu odmítány, to nepochybně značně přesahuje veškerý rámec jejich možností chápat souvislosti a hledět kousíček dopředu, do časů příštích.

O čem to asi tak může být, to kratičké zamyšlení? Jak jinak. O koaliční žumpě honosně nazývané projektem. Taky o nás. A taky o honící rase psů, vydávajících se za rasu psů hlídacích.

0
Vytisknout
9268

Diskuse

Obsah vydání | 27. 12. 2012