Kde končí poplatky ze psů?

30. 9. 2013

čas čtení 3 minuty

Dovolte, abych i já přispěl se svou zkušeností o tom, kdo je v České republice ohrožen. Pracuji jako pracovník pro rozvoj ekonomických činností pro Oblastní charitu Třebíč. Město Třebíč je velkým přispěvatelem OCH Třebíč. To jen tak na úvod, píše čtenář Petr Podstránský.

Více jak tři čtvrtě roku se snažím na naší radnici dopátrat se toho, kde končí peníze za poplatky ze psů. V našem městě se ročně vybere více jak 1 000 000 korun na těchto poplatcích. Po několika mailech s naší radnicí jsem se dozvěděl, že cca 450 000 Kč přispívá město na chod útulku pro opuštěná zvířata. Dále následovaly lehce ověřitelné nepravdivé informace o tom, kdo že má vlastně na starost psí výběhy. Abych Vás dále nenapínal, chtěl jsem po městu několik věcí. Osazení více košů na exkrementy po cestě do psích výběhů, dále se jednalo o vyhovujícím pozemku pro zdejší kynologický klub a v neposlední řadě jsem bojoval i za to, aby město na registrovaného psa poskytovalo i nějaké ty sáčky na exkrementy. Po několika jednáních s panem starostem Heřmanem mi bylo osazení košů na exkrementy slíbeno a já spokojeně odešel. Za tři čtvrtě roku však nebyly koše osazeny a proto jsem rozeslal mail zastupitelstvu radnice, kde si stěžuji na nečinnost pana starosty Heřmana. Jaké bylo moje velké překvapení, když mi zhruba po týdnu volal ředitel Oblastní charity Třebíč. Nemám se prý dále angažovat, jinak by se mnou musel mít velmi vážný rozhovor.

Nepřímo mi tím vyhrožoval výpovědí pouze za to, že jsem chtěl jako pejskař město ve větší čistotě. Při podání mé výpovědi mi na přímou otázku kdo na něj tlačil uvedl jmenovitě starostu Heřmana a místostarostku paní Černou. Myslím, že se jedná o zneužití postavení panem Heřmanem ale i paní Černou. Takové praktiky kdy si volení zástupci objednávají ekonomickou likvidaci aktivního občana jsou naprosto nepřijatelné a do dnešní doby nepatří. Je třeba si uvědomit jednu věc. Pokud si toto výše jmenovaní politici dovolí na komunální úrovni, jak by to asi vypadalo, pokud by se dostali na vyšší posty. V mém případě je to samozřejmě pouze tvrzení proti tvrzení. Nicméně i za cenu případné žaloby ze strany města mi stojí za to, aby lidé věděli co se děje a trvali na svých občanských právech. Arogance a zlé záměry se musí likvidovat hned a i na té nejnižší úrovni. Jedině tak se snad tato země zmátoří. Občané, buďte aktivní.

Jen tak na závěr. Jsem v částečném invalidním důchodu a proto je pro mě ztráta zaměstnání velmi bolestná. Nemohu a ani nechci spolupracovat s lidmi, kteří chtějí zamezovat svobodě slova a svá pochybení řeší objednávkou ekonomické likvidace oponenta. Tato činnost se totiž může dotknout každého, kdo se bude snažit být občansky aktivní.

0
Vytisknout
11436

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2013