Rusko zase jednou jenom reagovalo

20. 4. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Ruská sociální síť Odnoklasniki publikovala fotografie pamětních medailí udělovaných ruským vojákům, kteří se údajně neúčastnili invaze na Krym, "Za navrácení Krymu". Pozoruhodným detailem na výrobku firmy Mosštamp, který prezentují i sběratelské stránky, přitom je uvedené datum trvání operace: "20.02.14-18.03.14".

Pokud jste náhodou pozapomněli, oficiální moskevská verze tvrdí, že anexe Krymu byla "nevyhnutelnou" reakcí na porušení dohody podepsané 21. února 2014 a následné "ohrožení" rusky hovořícího obyvatelstva "fašistickým" režimem v Kyjevě.

Medaile ovšem uvádí, že operace ústící v anexi Krymu, za niž jsou teď vojáci odměňováni, začala již den předtím, než byla zmíněná dohoda podepsána.

Dohoda, kterou Ruská federace sama nepodepsala (a nemá tedy právo ji v roli světového policajta vymáhat), tedy ani z oficiálního pohledu Moskvy už nemůže být příčinou ničeho, ať následně byla, či nebyla plněna...

Ani to ale nepochybně nezabrání věřícím, aby jako při každém dalším agresívním kroku Kremlu tvrdili, že "Rusko vždycky jenom reaguje".

0
Vytisknout
11063

Diskuse

Obsah vydání | 23. 4. 2014