Proč končí uprchlíci v odpadkových pytlích v mrazáku sicilské nemocnice?

22. 6. 2015

čas čtení 1 minuta

Při cestě do Evropy zemřelo 17 lidí. O pár dní později byla jejich těla v odpadkových pytlích naskládána do mrazáku nemocnice v sicilské Augustě.

Aktivisté německého Centra pro politickou krásu, kteří organizovali včerejší demonstraci v Berlíně, začátkem června cestovali na Sicílii. Prováděli zde výzkum pro své další projekty. Pohřební zřízenec je přitom zavedl do místní nemocnice Muscatello v Augustě. Muž chtěl, aby pochopili, jak je situace dramatická.

Aktivisté uviděli v rohu malý prostor pro modlitby, dvě svíčky, dva květináče. Vedle toho stál mrazák velký asi jako tři telefonní budky a naplněný mrtvolami 17 Afričanů, které byly zabaleny do plátěných utěrek a pytlů na odpadky, s navzájem pomíchanými vnitřnostmi. Krev vytekla z mrazáku a vedle na zemi vytvořila velkou černou louži.

Je jisté, že s ostatky bělochů by se v Evropě nikdy takto nezacházelo. Zároveň to ukazuje na nedbalost italského státu, ve kterém se hojně improvizuje a málo kontroluje.

Malé město zůstalo samo s následky politiky uzavřenosti. Evropa mu poskytuje pouze ignoraci ošklivých následků její vlastní nezodpovědnosti.

Podrobnosti v němčině: ZDE

0
Vytisknout
9111

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2015