Proč se občané bouří proti (neexistujícím) muslimům a nikoliv proti existující korupční mafii v Česku?

10. 8. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Někteří lidé, kteří jsou proti imigrantům nebo muslimům, neboť se jich bojí a představují si o nich všelijaké špatné věci, se diví, že kampaň proti imigrantům a muslimům vede k bezdůvodným útokům na nevinné lidi, na nevinné imigranty a muslimy. Jenže pokud může být imigrant nebo muslim nevinný, a to jistě může, dokonce drtivá většina z nich je, pak je třeba uplatňovat na ně zákony případ od případu, individuálně, stejně jako na kohokoli jiného.

Strach z imigrantů jen proto, že to jsou imigranti, nebo z muslimů jen proto, že to jsou muslimové, je právě proto rasistický, protože zahrnuje i nevinné muslimy a imigranty. Hledat viníky reálných zločinů je mnohem náročnější. Kdyby bojovníkům proti imigrantům nebo islámu záleželo na tom, aby se v Česku lépe a bezpečněji žilo a byly tu dodržovány zákony, pak by mělo vzniknout nějaké masové hnutí „Mafii v ČR nechceme“, postavené na náročné dokumentaci zločinů spojených s exekucemi, daňovými úniky, rozkrádáním veřejných peněz a se selháváním policie a justice při jejich vyšetřování (např. známý případ soudce Havlína).

Vybrat si jako protivníka náboženskou nebo rasovou menšinu, která nemůže za žádné zásadní problémy fungování společnosti, představuje naprosté popření hledání skutečných viníků, které musí vést k nenávisti a útokům proti nevinným, kteří mají jenom tu smůlu, že jsou menšinou. To je přesně ten způsob, který při své cestě k moci použil Adolf Hitler. Je v nutné, nepřemožitelné logice tohoto nacistického způsobu, že začíná hlásáním kolektivní viny menšin, pokračuje útoky lůzy na nevinné (pokud možno slabé, nikoli bohaté a mocné) jedince z těchto menšin, legitimizací násilí, vytvořením diskriminačních zákonů (jejichž vrcholem byly tzv. norimberské zákony) a končí koncentračními tábory.

Pokud někdo považuje za podivné, že pěstování strachu z imigrantů a muslimů vede k útokům na nevinné lidi, nebo pokud si někdo myslí, že k dodržování zákonů a pořádku v ČR je třeba hlavní energii upřít na imigranty a muslimy, a nikoli na mocnou a sofistikovanou mafii, pak právě tento nesmírně intelektuálně zanedbaný a společensky slepý způsob myšlení je tou nejlepší základnou pro současný vzestup nacistických nálad v ČR.

0
Vytisknout
7247

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2015