I vy, čeští občané, nesete přímou vinu za vraždění dětí v Sýrii

18. 8. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Vraždění dětí, lékařů a civilistů ze vzduchu je válečný zločin. Všichni máme povinnost jednat.



Reakce některých českých občanů na drastické záběry raněných a zabíjených dětí v Sýrii, kde Asadovo a Putinovo letectvo systematicky bombarduje nemocnice, zabíjí lékaře a vybíjí leteckými údery a barelovými bombami, shazovanými z vrtulníků, civilní obyvatelstvo, naprosto otřesná: pokrčení ramen, vždyť se ti "extremisté" vždycky navzájem vraždí, holt ti "arabáši" to mají v krvi. Co my s tím. Někteří se dokonce ozvali, že zveřejňované záběry nechtějí vidět, protože je to "emocionální manipulace". Jaká emocionální manipulace, ti lidé jsou skutečně zabíjeni!

Omezenost těchto českých občanů je ohromující. V této situaci nejde o žádné boje mezi údajnými znepřátelenými "extremistickými" skupinami. Jde o systematické vybíjení civilního obyvatelstva letecky ZE VZDUCHU, Asadovým letectvem a letectvem Ruské federace.

Okamžitým řešením by bylo vyhlášení bezletové zóny nad Sýrií, kterou by Západ měl z humanitárních důvodů tvrdě vynucovat. Nemusí do Sýrie posílat pozemní vojáky, bezletovou zónu lze kontrolovat letecky.

To, že Západ v této věci nehnul ani prstem, je naprosto ostudné.

Stejně ostudné je, že neudělala nic ani Česká republika. Co brání české zahraniční politice, aby se v rámci Evropské unie ČR postavila do čela iniciativy, vyžadující z humanitárních důvodů okamžité vytvoření bezletové zóny nad Sýrií?

Kde je Zaorálek? Proč nic nedělá?

Kde jsou čeští občané, kteří vyžadují, aby česká vláda takovou iniciativu bezodkladně zahájila?

Česká republika jen do Sýrie prodává zbraně...

0
Vytisknout
8408

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2016