Rozklad Demokratického národního výboru Wikileaks je jasným útokem Putina na Clintonovou

19. 10. 2016

čas čtení 2 minuty


Nedávné zveřejnění 20 000 emailů náležejících Demokratickému národnímu výboru (DNC) prostřednictvím Wikileaks způsobilo politickou senzaci a skandál velkého rozsahu. Tato vnitřní komunikace ale neodhaluje nic překvapivého ohledně DNC nebo Clintonové, napsal John Schindler.


Tajné zacházení s oponenty bylo nechutné a možná ilegální. Dopady tohoto masivního úniku jsou vážné.

Wikileaks, jak slíbili, poškodili team Clintonové hacknutými emaily. Ačkoliv DNC nemůže popřít, že mnohé ze zpráv vypadají autenticky, zůstává důležitou otázkou, jak se k nim údajná "organizace na ochranu soukromí" vůbec dostala.

Jenže ve skutečnosti jde sotva o nějakou záhadu. Není tajemstvím, že DNC byla nedávno vystavena velkému hackerskému útoku, který nezávislí odborníci na kybernetickou bezpečnost snadno vyhodnotili jako práci ruské rozvědky působící prostřednictvím již známých odnoží. Jedna z nich, nazývaná COZY BEAR nebo APT 29, používala spear-phishing k získání ilegálního přístupu k mnoha soukromým sítím na Západě, stejně jako v Bílém domě, ministerstvu zahraničí a Sboru náčelníků štábů. Další hackerská skupina zapojená do útoku na DNC, nazývaná FANCY BEAR nebo APT 28, je dobře známou ruskou frontovou organizací, jak už jsem upozornil dříve.

Tito medvědi se příliš nesnažili zakrýt svůj útok na DNC - v jednom případě za sebou zanechali jako podpis ruské jméno v azbuce - a souvislost s Kremlem byla potvrzena nezávislou analýzou druhé bezpečnostní firmy.

Takže odpověď je jasná: Ruští hackeři pracující pro Kreml vybrali DNC a pak předali získaná data, včetně tisíců emailů, Wikileaks. A ti je pak předložili světu.

To samozřejmě znamená, že Wikileaks pracují na objednávku Moskvy a vlezli do postele s Putinem.

Popravdě řečeno, pro kohokoliv obeznámeného s kontrašpionáží a ruským špionážním provozem bylo po léta zřejmé, že je Wikileaks frontovou organizací Kremlu, a je příjemné vidět, jak Demokraté a mainstreamová média náhle přijali tento pohled - který jsem veřejně obhajoval od roku 2013 na základě mé dlouhé zkušenosti s prací proti ruským bezpečnostním službám.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5913

Diskuse

Obsah vydání | 20. 10. 2016