Assange: Proč WikiLeaks nevydaly nic kompromitujícího o Donaldu Trumpovi

19. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


"Pokud budeme mít informace o Donaldu Trumpovi, zveřejníme je, řekl Julian Assange v rozhovoru s Megyn Kellyovou a pokračoval:

"Víte, někteří lidé se nás ptají: Kdy zveřejníte informace o Donaldu Trumpovi? Samozřejmě my se velmi zajímáme o všechny země, chceme odhalit pravdu o všech kandidátech, aby to lidé mohli pochopit, ale ve skutečnosti je pro nás opravdu obtížné vydat něco horšího, než co vychází z úst Donalda Trumpa každým dnem. Chci říct, ono je to součástí jeho charismatické atraktivity, že mluví spatra, ale, víte, je opravdu obtížné to překonat, i když WikiLeaks i další média zveřejňují spoustu významného materiálu."

Assange také odmítá obvinění od amerických výzvědných služeb, že do ústředí Demokratické strany se dostali ruští hackeři: "Tvrzení kampaně Hillary Clintonové, že všichni jsou ruští agenti je opravdu znepokojující," řekl Assange. "Proč to dělá? No, je to bizarní, ale Hillary Clintonová, Demokratka, se nyní prezentuje jako bezpečnostní kandidátka. Neokonzervativci, odpovědní za válku v Iráku, jsou ve srovnání s ní jen slabý čajíček a přidala se k neomc-carthyovské hysterii ohledně Ruska a zneužívá toho k démonizaci Trumpovy kampaně."

Kellyová se také Assange dotazovala na "kolaterální škody", které měly postihnout oběti znásilnění, homosexuální Saúdské Araby a další osoby v důsledku údajně neodpovědného zveřejňování nerevidované dokumentace serverem WikiLeaks. Assange to odmítl.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5767

Diskuse

Obsah vydání | 20. 10. 2016