Takhle se má opravdu vyjadřovat americký prezident?

15. 8. 2018

čas čtení 4 minuty
Bývalá pracovnice Bílého domu obvinila Trumpa z rasismu. Trump na Twitteru šílí...


Donald Trump označil Omarosu Manigault Newmanovou, svou bývalou černošskou poradkyni v Bílém domě, za "primitiva" ("low life"). Omarosa vydala knihu, v níž obviňuje Trumpa z rasismu a z toho, že pravidelně používá pro černochy výrazu "negr". ("To je tedy překvapení, to jsme tedy nevěděli, že je Trump rasista," konstatoval v televizi CBC známý americký televizní satirik Stephen Colbert).




Trump se z toho na Twitteru mohl zbláznit. Nadává na něm lidem běžně, avšak pondělní tweet přece jen americká média intenzitou své sprostoty překvapil:

"Když dáte šílenému, brečícímu primitivu šanci a dáte jí zaměstnání v Bílém domě, holt to nefungovalo. Dobrá práce, že generál Kelly toho psa rychle vyhodil!"




Předtím:

Volal Mark Burnett, že neexistují ŽÁDNÉ NAHRÁVKY pořadu The Apprentice, kde bych použil tak strašlivého a odporného slova, jaké mi připisuje šílená a bláznivá Omarosa. To slovo vůbec nemám ve slovníku a nikdy jsem ho neměl. Vymyslela si to. Jen si vyhledejte MNOHO jejích nedávných výroků o mně, kdy o mně říkala takové nádherné a silné věci - opravdový obhájce lidských práv - než jsme ji vyhodili. Omarosa neměla u médií žádnou důvěryhodnost (nechtěli s ní rozhovory), když pracovala v Bílém domě. Teď, když mě pomlouvá, tak ji interviewují. Fake News!

 





Šílená Omarosa, kterou jsme třikrát vyhodili v pořadu Apprentice, nyní byla vyhozena po čtvrté. Nikdy nebyla úspěšná a nikdy nebude. Zoufale mě prosila o práci, brečela, řekl jsem, dobře. Lidé v Bílém domě ji nenáviděli. Byla zlá a blbá. Málokdy jsem s ní přišel do styku, ale slyšel jsem o ní opravdu strašné věci. Byla na lidi hnusná a neustále chodila pozdě na schůze a do práce. Když přišel generál Kelly mi říct, že je zoufalá a jsou s ní jen problémy, řekl jsem mu, ať to s ní pokud možno vyřeší, protože ona o mě říká jen POZITIVNÍ věci - a pak ji vyhodili!


0
Vytisknout
8862

Diskuse

Obsah vydání | 21. 8. 2018