Česko si zničilo úřad Veřejného ochránce práv

28. 9. 2020 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty
V České republice už se lidských práv nedovoláte. Stanislav Křeček, nedávno jmenovaný do funkce Veřejného ochránce práv, zjevně proto, aby tuto funkci zničil, publikuje na své facebookové stránce rasistické bláboly a odkazuje na fašistický server Nová republika.

To poslední, co by měl dělat Ochránce práv, je rasisticky šířit kolektivní vinu. Židé nejsou podřadní jako celek; navzdory nápisům ve vídeňských supermarketech ("Češi, nekraďte!") všichni Češi nekradou; Romové nejsou asociální jako celek a muslimové nejsou teroristé.

 


Kdykoliv někdo spáchá trestný čin, má za to individuální odpovědnost a za ten trestný čin opravdu nenesou odpovědnost ostatní příslušníci jeho etnické či náboženské komunity.

Lidé, kteří žijí ve společnosti s muslimy, vědí, že jsou to nesmírně slušní a přátelští lidé. V Británii i v USA patří muslimové k nejúspěšnějším občanům ve společnosti - imigranti se totiž vždycky snaží daleko více než místní lidi a prospívají tak společnosti i ekonomice. V Británii je ve vládě řada muslimských ministrů, nikdo se nad tím nepozastavuje a nikdo to neřeší. Na univerzitě mám řadu muslimských kolegů, v supermarketech sedí u pokladen muslimky, řidiči autobusů jsou muslimové.  Mám je podle pana Křečka zavraždit?

Jedním z nejslušnějších a nejschopnějších ministrů ve skotské vládě je muslim Humza Yousaf. (Chodil do školy s mou dcerou, hrůza, že?)

Kdo chce a umí anglicky, poslechněte si tento výborný půlhodinový pořad britského rozhlasu v sérii Listening Project, v němž rozhlas BBC vysílá rozhovory obyčejných lidí. V tomto spolu včera hovořili dva inteligentní šestnáctiletí - Welšan z města Aberystwyth a muslimka narozená v Británii v rodině původně z Pákistánu, žijící v anglickém městě Peterborough. Je to nesmírně povzbuzující rozhovor, kéž by všichni mladí lidé byli schopni uvažovat takto inteligentně a kriticky. Křeček by mladou muslimku zatratil, protože je muslimka. Je to naprosto nepřípustné a nepřijatelné.

Andrew Stroehlein mediální ředitel organizace Human Rights Watch, Brusel: Další hrůza od českého ombudsmana - člověka, který má hájit základní práva všech občanů, ale namísto toho zneužívá své funkce k šíření nenávisti vůči menšinám. Na Facebooku Křeček zveřejnil fanaticky protimuslimské výroky (automatický překlad vám to zpřístupňuje, v češtině je to horší).



0
Vytisknout
12252

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2020