Průběžné zpravodajství

Koronavirus: Proč ohrožuje týdeník Reflex životy lidí?

9. 10. 2020

čas čtení 3 minuty
MZČR o průběhu pandemie v Česku ZDE. Za posledních 24 hodin do 9. 10. stoupl počet registrovaných denních nákaz v ČR o 5399 případů na 100 757. Zemřelo 869 osob, 1741 osob je v nemocnici.


- Proč ohrožuje týdeník Reflex životy lidí? Zatímco se v ČR vážně zhoršuje koronavirová pandemie, zdravotníci se obávají nejhoršího a rychle posílají pacienty z nemocnic domů (v důsledku velké virové nálože jsou lékaři a zdravotníci covidem nejvíce ohrožení smrtí) týdeník Reflex publikuje bláboly Soni Pekové, která tvrdí, SEDM měsíců poté, co publikovaly renomované mezinárodní vědecké časopisy studie dokazující, že to není pravda, že byl koronavirus "uměle vyroben v laboratoři" (je to ruská fake news, jejímž cílem je destabilizovat svět) a že covid-19 "není vážná choroba" a "do Vánoc zmizí". Blázni a šílenci existují i na Západě, jenže se nedostávají do médií. Bude Reflex pohnán k odpovědnosti za ohrožování životů lidí těmito "rozhovory"? 

- Důkazy, že koronavirus nebyl vyroben v laboratoři:


A mnoho dalších. Výsledky výzkumu mezinárodních vědců v renomovaných časopisech paní Peková ani Reflex zjevně nečtou. (JČ)

- Donald Trump, který se stále ještě uzdravuje z covidu-19, se vyjádřil, že možná v sobotu uspořádá na Floridě volební shromáždění. Dál ignoruje otázky, zda už byl testován negativně na koronavirus. V rozhovorech pro Fox News hovoří chraplavě a občas dělá pauzy a kašle. Nedávné Trumpovo předvolební shromáždění v městě Tulsa v Oklahomě je spojováno s tamějším výrazným nárůstem nákaz na koronavirus.  ZDE  

 

- Spojené státy zaznamenaly více než 7,6 milionů nákaz. Do příštího čtvrtka budou mít Spojené státy zjevně více než 8 milionů nákaz, v ten deb uspořádá Joe Biden televizní debatu s občany namísto virtuální debaty s Trumpem, jíž se Trump odmítl účastnit. Počet nákaz v USA je vyšší než pětina všech globálních případů. Počet mrtvých v USA, více než 212 000, je také více než pětina všech globálních případů.

- Sir Keir Starmer, šéf britské opoziční Labouristické strany, znovu obvinil Johnsonovu vládu ze "systematické nekompetentnosti" vůči covidu-19. Starmer publikoval svá obvinění zajímavé v ultrakonzervativním deníku Daily Telegraph, který byl donedávna naprosto nekritickým obhájcem Borisem Johnsona, ale ve věci covidu se spolu s dalšími britskými konzervativními periodiky, jako jsou bulvární listy Daily Mail a The Sun stal ostrým Johnsonovým kritikem. Ve čtvrtek zuřili primátoři severoanglických měst, protože Johnsonova vláda jim vnucuje různá protikoronavirová karanténní opatření, aniž by  to s nimi vůbec konzultovala a hlavně - není schopna zorganizovat pro lidi, kteří nemohou v důsledku uzavřených podniků vydělávat, jakoukoliv finanční kompenzaci. ZDE 

- Čína se oficiálně připojila ke globální iniciativě Covax pro distribuci 2 miliard dávek vakcíny proti covidu-19 po celém světě do konce roku 2021.

- Indie má skoro 7 milionů nákaz. Počet registrovaných nákaz v Indii stoupl o 70 496 za posledních 24 hodin na 6,91 milionu, počet mrtvých stoupl o 964 na 106 490. Počet mrtvých v Indii překročil 100 000 minulou sobotu, Indie je třetí nejpostiženější země po USA a Brazílii.

- V Americe stoupá poptávka po léku od firmy Regeneron, poté, co o něm tvrdí Trump, že ten lék "dokáže vyléčit" covid-19. 

Předchozí průběžné zpravodajství ZDE

0
Vytisknout
11048

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2020