Blízká setkání Orbánova Maďarska a PPF

12. 10. 2021 / Albín Sybera

čas čtení 1 minuta


Server Lidovky.cz zveřejnil informaci, že PPF údajně jedná o prodeji Home Credit Rusko a jedním z možných kupců je maďarská banka OTP. Pokud je to pravda, tak se od smrti Petra Kellnera nejedná o první významný kontakt s blízkým okolím Viktora Orbána v poměrně krátkém časovém sledu.

Před několika měsíci proběhla informace, že PPF jedná o prodeji Telenoru Černá hora maďarské 4iG. Společnost 4iG raketově narostla na významu poté, co se kolem ní začal pohybovat Orbánův blízký oligarcha Lorinc Meszáros.

OTP je největší maďarská banka a vede ji další Orbánův spojenec Sándor Csanyi, který má nejenom blízko k Vitkoru Orbánovi, ale umí se pohybovat také v ruském bankovnictví. Ve Slovinsku v minulosti způsobily pozdvižení kontakty mezi vedením OTP a SDS pravicového populisty Janeze Janši a především akvizice slovinské KBM ze strany OTP.

PPF v Maďarsku již má podíl v místním operátorovi prostřednictvím své Telenor CEE. V minulosti byl operátor PPF v Maďarsku také skloňován jako další příklad spolupráce mezi PPF a čínskou Huawei.

0
Vytisknout
6475

Diskuse

Obsah vydání | 19. 10. 2021