Ladislav Bátora na setkání tvrdého jádra českých antisemitů

5. 9. 2011

čas čtení 1 minuta

Z videa pořízeného 17. prosince 2005 je zřejmé, že se současný zástupce ministra Dobeše Ladislav Bátora zúčastnil setkání Vlastenecké fronty, na němž proběhla přednáška neonacisty Petra Kalinovského. Kalinovský je bývalým tiskovým mluvčím Národního odporu a ohlašovatelem rozpuštěné protižidovské demonstrace Maiselovou ulicí v lednu 2003. Přednáška proběhla v prostorách v ulici Ve smečkách 25, Praha 1, jež patřily a patrně stále patří magistrátu. Prostory lze pronajmout.

Kalinovského přednáška nesla název Historie, příčiny a vývoj českého protižidovství. Zúčastnilo se jí celkem 25 osob; jeden novinář byl z akce uspořádané pro úzký okruh zájemců z řad Národního korporativismu, Národního odporu, Národního sjednocení, Republikánů Miroslava Sládka a Vlastenecké fronty vykázán. Ladislav Bátora naopak na akci směl zůstat, protože se údajně jedná o starého přítele organizátorů. Dlouhodobě se přátelí například s Janem Skácelem, jenž je autorem projektu integrace české ultrapravice a patrně nejdůležitějším mozkem pravicově extrémistické scény u nás.

Z akce, jíž se zúčastnilo nejtvrdší jádro českých antisemitů, odcházel Bátora také společně s Ladislavem Malým (Dělnická strana). Několik měsíců po této přednášce se Ladislav Bátora objevil na kandidátce Národní strany, a to společně s Janem Skácelem.

0
Vytisknout
10651

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2011