Je to jak s bitou manželkou

12. 10. 2011

čas čtení 1 minuta

Dnes jsem četl na Britských listech článek pokračující v tématu špatného ovzduší v Ostravě, píše Martin Kanis z Ostravy. Měl jsem možnost s kolegy prodiskutovat dění, které se zvedlo po uveřejnění reportáže, a musím oznámit, že naprosto souhlasíme s vaší reakcí ohledně docela nepochopitelné reakce odborářů, některých místních sdružení a lidí ostravského "tvrdého jádra".

Víte, musel jsem se pousmát, tohle je krásná analogie... Představte si vztah, kde partner nejde pro ránu daleko, ženu to trápí, ve vztahu není šťastná (je možná snad na bití zvyklá?), avšak když někdo projeví tendenci ji pomoct, a vynést na veřejnost tuto - ano krutou - pravdu, první kdo uslyší slova kritiky, je strůjce nápravy. Žena si stěžuje: "Jak teď budu vypadat?", " Snad se mnou nerozvede." "Co si sama počnu?" "Ono to není až tak hrozné".

Bohužel, je! Odkudkoliv slýchávám (a na tom jsme se shodli), že to jaká je tady v Ostravě špína a zápach (nejen vzduch), pamatují místní lidé naposledy hluboko před rokem 89. Takže zdar a sílu! Jsme opravdu vděčni, že se bijete (bijí) za nás ...

0
Vytisknout
8213

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2011