Andro Krno drukos nane...

14. 10. 2011 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Sociálně nepřizpůsobivé vedení města Krna údajně chystá uzavření Janáčkovy opery. Podle některých zpráv patří mezi důvody také fakt, že instituce tradičně inscenující klasický repertoár odmítala hrát muzikály. Kvůli škrtům v městském rozpočtu už přišlo v divadle o práci padesát lidí, dalším pětistům padesáti patrně hrozí stejný osud. Důvodem uzavření divadla na dobu jednoho roku má být oficiálně oprava budovy, která až dosud probíhala průběžně, a úspory vynucené sníženým výběrem daní. Personál plánuje veřejné protesty.

V případě uzavření divadla se přirozeným kulturním centrem Krna konečně stane falus na Náměstí svobody, který tak ztratí poslední nežádoucí konkurenci. Veřejné koncerty při jeho úpatí budou mít samozřejmě docela jinou úroveň než nějaké zastaralé hopsání a pidlikání u Janáčka. Výpadek kulturních zájezdů z Vídně bude perspektivně více než kompenzován poutěmi příslušníků falocentrických kultů z celého světa.

Zatímco jiná města na světě mívají často problém se snobismem elit, Krna se takové lapálie vůbec netýkají. Zde se magistrát absolutně nerozpakuje investovat místo do nějakých divadelníků raději do masivního vánočního stromu se svítícími andělíčky. Doba si žádá své a divadlo, na rozdíl od radnice, se prostě neumí prodat, takže...

Podle posledních zpráv jsou obyvatelé brněnského romského ghetta znepokojeni příšernou bídou, která nutí magistrát na pokraji zimy uzavřít nedaleké Janáčkovo divadlo, a rozhodli se mezi sebou iniciovat veřejnou sbírku na pomoc městskému rozpočtu.

0
Vytisknout
8810

Diskuse

Obsah vydání | 14. 10. 2011