K ČEMU TAKÉ VEDE ZAVÁDĚNÍ UNIVERZITNÍHO ŠKOLNÉHO:

Brit nabízel studentkám 15 000 liber za sex

2. 12. 2012

čas čtení 1 minuta

Britský deník Independent odhalil pomocí reportérky, pracující inkognito, muže, který nabízel studentkám za "vysokou míru sexuální intimnosti" s muži během dvouhodinového sezení v hotelu částku 15 000 liber ročně na uhrazení vysokoškolského školného. Podmínkou bylo poskytnout sex skupině mužů čtyřikrát do roka. Muž, skrývající se pod jménem Mark Lancaster, provozoval server SponsorAScholar.co.uk. Na serveru tvrdil, že zprostředkoval za sex finanční sponzorství už 1400 mladým ženám.

Podmínkou pro udělení sponzorství bylo, že Mark Lancaster musel uchazečku nejprve "prověřit". Dívku, kterou za Lancasterem poslala televize Channel Four, donutil muž k pohlavnímu styku, avšak posléze dostala písemné vyjádření, že "zkoušku" pro sexuální sponzorství neudělala a nebyla vybrána.

Podle deníku Independent vládne podezření, že muž údajnou nabídkou peněz studentkám za sex je prostě jen sexuálně zneužíval.

Britští konzervativci zavedli v Angli univerzitní školné ve výši 9000 liber ročně. V důsledku toho se propadl zájem o vysokoškolské studium přibližně o 10 procent. (Ve Skotsku je pregraduální univerzitní studium pro Skoty a občany ze zemí EU mimo Anglii zadarmo.)

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8405

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2012