Zvolení Karla Schwarzenberga do funkce prezidenta vyvolá asi určité problémy pro Českou televizi

16. 1. 2013 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta



Uwe Ladwig při té příležitosti vzpomíná na německého prezidenta Heinricha Lübkeho, který prý měl mozkovou sklerózu, a proto často říkal veřejně nesmysly. V souvislosti s tím, že si Češi stěžují, že Schwarzenbergovi není v češtině rozumět, napsal Alex Koenigsmark na facebooku, že jeho rakouští přátelé upozorňuji, že Schwarzenbergovi není rozumět ani německy a Fabiano Golgo dodal, že při Schwarzenbergových záběrech v anglosaské televizi byly pod jeho výroky řečenými anglicky titulky, protože jim taky nebylo rozumět.

Zajímavým problémem může být Schwarzenberg jako prezident pro Českou televizi, když se bude natáčet novoroční projev. Případný pan prezident bude potřebovat mezi svými krátkými výroky zřejmě při natáčení hodně odpočinku, takže si asi ČT bude muset naplánovat natáčení novoročního projevu relativně dlouho předem.

Vytvoření neexistující masky jménem Karel Schwarzenberg pro současnou vládu je vynikajícím tahem ministra financí Kalouska.

Uvažujeme-li o tom, je nutno vzdát Kalouskovi silný hold. Je to nejinteligentnější a nejschopnější manipulátor v české politice za hodně let. Má obrovský talent. Nedělá chyby. Škoda, že ten talent není používán ku prospěchu české společnosti. Nicméně Kalousek převyšuje ostatní české politiky o mnoho tříd. Je velmi pravděpodobné, že v důsledku své výjimečné inteligence bude dominovat české politice ještě řadu let.

0
Vytisknout
13063

Diskuse

Obsah vydání | 17. 1. 2013