Schwarzenbergova míra odtrženosti od reality diskredituje jeho stoupence

28. 2. 2013 / Radim Hreha

čas čtení 2 minuty

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, jehož polovina národa považuje za "noblesního kultivátora" současné politické scény, má jasno ve všem. Teda i v důvodech vzestupu KSČM. Na konferenci Komunismus včera a dnes, mj. uvedl: „Je to ale i naše chyba, že k posilování komunistů došlo, chyba těch, kteří v té či oné straně, v té či oné podobě vstoupili po roce 1990 do české politiky a podíleli se dvacet let na našem vývoji,“ uvedl Schwarzenberg.“ Předseda vládní TOP09 dodal, že je zvláštní, že komunisté posilují i přesto, že hmotně jsme se neměli nikdy lépe. (Zdroj: Novinky.cz). Své hodnotící úsudky pan kníže čerpal nejspíš z osobních zkušeností člena establishmentu, které prostě zobecnil. Hmotně se kníže (My) neměl nikdy lépe, přiznal vlastně kultivátor kultivovanému národu. Gratulujme mu.

Schwarzenberg tak jednou provždy objasnil hloubku záběru svého sociálního cítění. Ze svých tleskajících posluchačů pak udělal bezskrupulózní fanatiky, kteří tleskají čemukoliv, co jejich modla vypustí z úst.

Jen ideologičtí fanatici a lidé neschopni prokázat původ svého majetku totiž mohou považovat za úspěch současný hospodářský, sociální a morální marasmus společnosti. Marasmus, v jehož důsledku se milióny lidí nenadále propadají do chudoby. Sociálně nejslabší jsou vystěhováváni do předražených ubytoven, v nichž řádí infekční choroby a místní mafiáni. Pravicoví politici na všech stupních namísto snižování nezaměstnanosti soustřeďují svou kreativitu především na inovaci systému převodů části veřejných zdrojů, na své účty.

Na straně druhé populární šlechtic má pravdu v jednom – příslušníci tuzemské high society bohatnou tak, jako nikdy před tím. Nicméně politik s takovými názory by ve vyspělých demokraciích skončil jednou provždy. V Čechách je idolem kultivace tuzemské politiky.

0
Vytisknout
20419

Diskuse

Obsah vydání | 4. 3. 2013