"Intelektuálové" "debatují":

O Lidovkách

2. 3. 2013

čas čtení 1 minuta

Petr Kamberský:

Za takřka dvacet let práce v novinách jsem nikdy nevyprávěl o vnitřních poměrech, ale při pohledu na dnešní LN a její sobotní přílohu říkám toto: ředitel Dalibor Balšínek mi nezřídka vyhazoval věty, odstavce i celé články z novin, když nebyly konformní s hradním postojem. Zakazoval mi předem psát o tématech jako je DPH, důchodová reforma či pěstounská péče, zejména když jsem měl jiný názor než Václav Klaus. Poslední kapkou, proč jsem odešel, bylo toto: veřejně oznámil, že dostanu pokutu za otištění článku našeho pravidelného přispěvatele Martina Putny a poté jsem dostal příkazem otisknout manifest akce D.O.S.T okomentovaný předsedou akce D.O.S.T. Michalem Semínem. Článek který, jak se sám pochlubil kolegům, vymyslel Václav Klaus. A jelikož intelektuální příloha řízená jakýmkoli politikem přestává být intelektuální přílohou, výsledek byl jasný.

Zdroj:ZDE

Jiří Peňás:

K té "aféře" v LN: já jsem zase za dvacet let, co jsem v novinách, nezažil člověka, který by měl takové sklony k intrikám, likvidačním praktikám a podpásovým metodám jako byl můj kolega PK, s kterým jsem si nicméně v politických věcech docela rozuměl a jehož mnohé texty jsem velmi oceňoval.

Zdroj:ZDE

"Jestliže vládla v Lidovkách tvrdá, primitivní Balšánkova cenzura" (což není zrovna překvapení, je to vidět z každého čísla, JČ), "proč v nich Kamberský dvacet let zůstával?" ptá se Josef Švéda. - A Hospodářské noviny snad také netisknou jen "pravicové" články (tedy to, o čem si pražští "novináři" myslí, že je to pravicové myšlení), čímž zcela pomíjejí rozrůzněný a pluralitní mezinárodní ekonomický a politický diskurs? (JČ)

0
Vytisknout
14004

Diskuse

Obsah vydání | 5. 3. 2013