DOPIS ŘEDITELI ČESKÉ TELEVIZE:

Dejte prostor informacím o přímé demokracii

11. 3. 2013

čas čtení 2 minuty

Vážený pane generální řediteli,

jako občan ČR a platící koncesionář ČT Vás žádám, aby do programu ČT byl zařazen pořad, který zevrubně seznámí občany ČR s principy přímé demokracie, po které již dlouhou dobu volá řada občanských iniciativ na svých mítincích, ale ČT jim nedopřeje zasloužené publicity, a pokud náhodou zmínka ve zpravodajství proklouzne, tak je vždy nepravdivá zkreslená nebo zesměšňující. Pokud se již zmínka o této problematice na pořad ČT dostala, tak v době, která je pro diváky neatraktivní (před půlnocí), píše Jaroslav Martínek.

O přímé demokracii se m.j. zmínil i nově zvolený občany v přímé volbě prezident pan Miloš Zeman, podporují ji senátor Okamura, předseda VV, poslanec PSP Bárta, prezidentská kandidátka paní Táňa Fischerová, Hnutí za přímou demokracii, zastoupené p.Milanem Valachem,Holešovská výzva, člen NERV - ekonom p. Pavel Kohout a řada dalších veřejně činných osobností.

ČT je televize veřejné služby a diváci mají právo, aby se věnovala i takovýmto ožehavým tématům, se kterými současní politici vlády, PSP a Senátu zcela jistě nebudou souhlasit, protože se jim hodí "demokracie, kterou si nastavili podle svých potřeb", která ale nevyhovuje občanům.

Vážený pane generální řediteli, svou žádostí nemíním zařazení jednoho kratičkého pořadu, ale celého cyklu pořadů, kde se povede diskuse o přímé demokracii, jejích výhodách i nevýhodách s jejími příznivci i odpůrci, kde se zmíníte i o státech, kde přímá demokracie je běžná (Švýcarsko, Island) a kdy budou občané informováni pravdivě a ne cíleně dle potřeby establishmentu, jak to ČT velmi dobře umí. A tento pořad by měl být uváděn na př. na ČT 24 od 20:00 hodin a v pravidelných týdenních intervalech. Ubezpečuji Vás, že Vám zajistí velkou sledovanost. Diskutérů bude jistě dost a dost.

Děkuji Vám za to, že jste si tento dopis přečetl a žádám Vás o laskavou odpověď.

Ing. Jaroslav Martínek

Říčany

0
Vytisknout
8283

Diskuse

Obsah vydání | 12. 3. 2013