Firma Ryanair vydala hysterické prohlášení k pondělnímu pořadu televize Channel Four

16. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

K pondělnímu investigativnímu pořadu televize Channel Four v sérii Dispatches vydala na svých stránkách firma Ryanair několik hysterických prohlášení, v němž všechna varovná zjištění televize Channel Four zpochybňuje. Ryanair se rozhodl vyhodit a žalovat jediného leteckého kapitána, který měl odvahu v televizním pořadu vystoupit otevřeně a pod vlastním jménem, a dožadoval se identifikace čtyř dalších pilotů, kteří ve filmu vystoupili anonymně. Ryanair tvrdí, že "zaujatý" pořad je spiknutím celé spiknutí nepřátelských živlů a konkurence, které chtějí už delší dobu ustavit v podniku Ryanair odbory. Zahájil stíháni za údajnou pomluvu proti televizi Channel Four, a britským deníkům Daily Mail a Daily Mirror.

Britské listy se budou v budoucnu letecké společnosti Ryanair vyhýbat z etických důvodů a doporučujeme to i čtenářům. Nemůžeme s dobrým svědomím používat služeb firmy, jejíž šéf jedná agresivně a hystericky směrem k zákazníkům i veřejnosti. Zákaz založení odborů je už sám o sobě do nebe volající, další šokující praxí je to, že piloti firmy Ryanair jsou placeni jen podle odlétaných hodin, nemají pevný plat, a palubní personál si musí sám hradit letecké uniformy a kvalifikační kursy, které ho pak opravňují v letadlech firmy pracovat.

Obsah vydání | 16. 8. 2013