Ruská policie zkonfiskovala Putina v ženském spodním prádle

28. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Ruská policie zkonfliskovala z "Galerie moci" v Petrohradě, umístěné ve dvou pokojích v jednom bytě, obraz Vladimíra Putina a Dmitrije Medvěděva v ženském spodním prádle. Uvedla, že satirický obraz porušuje blíže nespecifikované zákony. Policie také odstranila obraz hlavy ruské ortodoxní církve, jehož horní část těla byla pokrytá tetováním a dva další obrazy zesměšňující poslance, kteří podpořili zákony zakazující tzv. "homosexuální propagandu".

Policie zkonfiskovala tyto obrazy na udání veřejnosti, která si stěžovala, že jsou "protizákonné". Rusko má zákon, který trestá zesměšňování politických činitelů. Maximální trest je jeden rok ve vězení.

Na jednom z obrazů měl Putin těsně přiléhající ženské spodní prádlo a česal vlasy premiéra Medveděva, oblečeného v ženských spodních kalhotkách a v podprsence.

Petrohradský poslanec Vitalij Mironov, jehož obličej byl zkombinován na jednom z obrazů s barvami duhy homosexuálního hnutí, uvedl, že obrazy byly nevhodné a byly "jasně pornografického charakteru".

Příští týden se v Petrohradě bude konat summit G20. Petrohrad byl prvním z ruských měst, která zavedla zákon zakazující "homosexuální propagandu".

Majitel galerie Alexander Donskoj uvedl, že policie také uzavřela jeho galerii a nedala mu žádné vysvětlení konfiskace obrazů z výstavy.

"Je to protizákonná konfiskace," řekl. "Neobdrželi jsme žádné oficiální dokumenty, které by nám zakázaly galerii provozovat a žádnou stvrzenku potvrzující, že nám byly zkonfiskovány peníze v pokladně".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7445

Diskuse

Obsah vydání | 29. 8. 2013