PŘEČETLI JSME:

O šokujícím zásahu italské firmy proti pietnímu aktu na počest padlých

12. 5. 2014

čas čtení 2 minuty

Jde o cosi jiného. A řekl bych -- naprosto zásadního - skupina českých občanů a daňových poplatníků si chce uctít padlé v poslední světové válce, navíc u pamětní desky, která je umístěna na majetku českého státu ve veřejně přístupném objektu! Výsledkem je, že tito občané jsou podrobeni šikaně soukromé ochranky nájemce státního majetku a jako vrchol všeho je na ně přivolána státní policie! Jako na nějaké výtržníky, zloděje nebo chuligány! Nikoli ovšem na soukromé biřice, aby tak chránila a sloužila daňovému poplatníkovi a občanovi, jak je jejím posláním, ale posluhuje kdo ví komu a kdo ví proč!

Kdyby se něco podobného stalo na západ od Šumavy, způsobilo by to obrovský skandál! Byly by toho plná televize, noviny, interpelace v parlamentě, zodpovídat by se musel nejen management nájemce, ale zejména pronajimatele a nejspíš by hrozilo ukončení nájemní smlouvy a těžce by byl popotahován nepochybně i ministr dopravy! Jenže my jsme tady -- v Česku! Sdělovadla, pokud incident zaznamenala, tak jenom jako sotva jejich zájmu hodnou nicku a politici, zejména ti, co mají plnou hubu lidských práv? Tak ti snad ani netuší, že něco takového nastalo. Či že by snad měli zasáhnout. A to napříč partajemi. Že to nebude interesovat ODS nebo Kalousek partaj, či snad lidovce nikoho nepřekvapí. Totální ignorance mne naprosto nezaskočí ani u Babišspolku. Tihle prostě mají jaksi ignoranci opravdových práv lidí jaksi v genech a popisu práce. A oranžoví? No tak ti mají asi právě úplně jiné problémy.. Podobně prezident. ten řeší radši problémy na úrovni zeměkoule.

Ovšem že česká politika zdegenerovala do té míry, že to nechalo v klidu Okamuru a jeho křiklouny a dokonce i Filipovu podnikatelskou partičku s levicovou ideologií, tak opravdu nechápu! To už jsme vážně tak daleko , že si tady italská firma smí dovolit něco, co by si možná, před válkou nemohla lajznout ani v někde v Eritrei nebo Libyi, když to ještě byly její kolonie, protože by nechtěla zbytečně riskovat nějaké to povstání? To opravdu nikdo nebude interpelovat v parlamentu alespoň ministra vnitra, ale hlavně ministra dopravy? To to jenom tak prošumí rychle zapadne a nikdo ani necekne ?

Celý článek ZDE

0
Vytisknout
8836

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2014