Poznámka:

John Pilger se z vás hystericky snaží udělat pitomce

14. 5. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Jestliže se někteří západní novináři snaží diabolizovat putinovské Rusko, stejně schematickou diabolizací USA, kterou předvedl John Pilger, tomu rozhodně čelit nelze. Otřesné je už to, když novinář nedokáže analyzovat a automaticky zaměňuje CIA za "USA".

Jaká fakta Pilger uvedl, aby dokázal svá přepjatá tvrzení ohledně Ukrajiny? Neuvedl žádná. Článek pouze doprovází fotografie, na níž je zachycena nábojnice, s největší pravděpodobností ráže 7,62 x 51 mm. Pro tento náboj je konstruována například ukrajinská odstřelovačská puška Z-008. A pokud jde o balíček s jídlem, mohl by Pilger vědět, že Američané v březnu poslali ukrajinské armádě 300 000 těchto konzerv. Fotografie tedy sama o sobě nedokazuje vůbec nic.

"War Party" v USA je ve výrazné menšině a to co předvádí šéf CIA John Brennan není rozhodně pokus zatáhnout kohokoliv do "plnotučné" války na Ukrajině. Už proto, že by Spojené státy nepřetržitě válčící od roku 2001 a v daném geografickém prostoru čelící ohromným logistickým výzvám, zatímco Moskva by působila nedaleko zásobovacích základen, velmi pravděpodobně takovou válku prohrály.

0
Vytisknout
11509

Diskuse

Obsah vydání | 15. 5. 2014