Co se událo ve vzdělávání v minulém týdnu

6. 10. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 5 minut

V neděli 5. 10. proběhl světový den učitelů. V ČR stále neexistuje systém hodnocení kvality učitelů, byť jsou právě oni opakovaně shledáváni jako klíčový prvek vzdělávání. V CERGE-EI analyzovali data z přijímacích zkoušek a potvrdili hypotézu, že vliv stresu na výsledek je zásadní a může být rozhodující. Vyšel aktuální žebříček úrovně VŠ Times Higher Education, dominují v něm anglosaské školy. Přinášíme přehled událostí ve vzdělávání v pravidelném týdenním souhrnu Beduin (29. 9. -- 5. 10. 2014), připravovaném obecně prospěšnou společností EDUin

Témata týdne:

Výrok týdne:

"Dystopická varianta vývoje VŠ v Praze je, že tu zbudou dvě VŠ, a to UK a ČVUT. Všechny ostatní zaniknou, protože nebudou mít studenty. Ti budou studovat v zahraničí.." Jan Kasl na diskusním fóru kandidátů na primátora organizované pražskou American Chamber of Commerce, 2. 10. 2014.

Novinky (výběr ze zajímavých událostí)

Inspirace z (a do) praxe

Akce tohoto a příštího týdne (výběr z EDUkalendáře)

  • Kongresové dny výchovného poradenství. 9. -- 10. 10. v hotelu Continental, Kounicova 6, Brno.
  • Konference Cizí jazyky pro zvýšení kvality cestovního ruchu. Určeno pro vzdělavatele všeho druhu. 9. 10., sál zastupitelstva KÚ JČK, U Zimního stadionu 1952/2, České Budějovice.
  • Jak komunikovat inkluzi? Workshop designového myšlení, 10. 10., Langhans, Vodičkova 37, Praha.

Více akcí a podrobnosti ke každé z nich najdete v EDUkalendáři

0
Vytisknout
8112

Diskuse

Obsah vydání | 8. 10. 2014