Petice za obnovení železniční dopravy na celé trati Rakovník – Kralovice – Mladotice

8. 6. 2015

čas čtení 2 minuty

My, níže podepsaní občané České republiky, prostřednictvím této petice žádáme vládu a poslance České republiky, aby se co nejúčinněji zasadili za rekonstrukci a obnovení provozu na celé trati Rakovník – Kralovice – Mladotice. Tato trať je klíčovou pro dopravní obslužnost našich obcí a celého regionu. Umožňuje dostupnost pracovních příležitostí ve spádových aglomeracích a současně zpřístupňuje náš atraktivní region na hranicích dvou krajů pro udržitelný rozvoj turistického ruchu.

Na části trati z Kralovic do Mladotic je dlouhodobě zrušen provoz a úsek je v dezolátním stavu. Na zbývajícím úseku se trvale omezuje provoz s cílem trať uzavřít jako celek. Nechceme, aby trať byla postupně uzavřena a následně rozkradena a zničena jen proto, že prochází hranicí dvou krajů. Chceme, aby byl na celé trati obnoven provoz a tak mohla nabídnout pohodlné a rychlé spojení turistům a občanům venkova ve směru jak na Rakovník, tak na Plzeň.

Požadujeme:

Urychlenou rekonstrukci uzavřeného úseku Kralovice – Mladotice a zprovoznění trati v celé její délce.

Rekonstrukci a modernizaci celé trati tak, aby nabídla občanům přilehlých obcí a celého regionu rychlé a pohodlné spojení do spádových měst Rakovník a Plzeň a napomohla tak dostupnosti pracovních příležitostí a ekologickému rozvoji turistiky v regionu.

Petiční výbor ve složení:

Zdeněk Slach, Mladotice 43, 33141

Karel Popel, Boženy Němcové 880, Kralovice, 33141

Pavel Tintěra, Čistá 368, 27034

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn: kterýkoli člen petičního výboru (§5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Odkaz na elektronickou verzi petice ZDE

Petiční arch ke stažení ZDE

Petici zasílejte na:

Obecní úřad Mladotice, Mladotice 14, 33141

Tato petice bude předána:

- Parlamentu České republiky

- Senátu České republiky

- Vládě České republiky

- Ministru dopravy České republiky

Dne 3.6.2015

0
Vytisknout
6298

Diskuse

Obsah vydání | 10. 6. 2015