Oficiální německá zpráva:

Příchod uprchlíků nevedl k zvýšení zločinnosti v Německu

6. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


Německý federální Úřad pro trestní vyšetřování (BKA) oznámil, že míra trestných činů spáchaných uprchlíky je na stejné úrovni jako procento trestných činů, které páchají Němci. Ministr vnitra Thomas de Maizière uvedl, že na základě statistik, které jsou k dispozici, předpovídá, že uprchlíci budou páchat stejné množství trestných činů jako Němci.

Došlo ale k absolutnímu zvýšení počtu trestných činů, protože došlo v Německu ke zvýšení počtu obyvatel. Úřad zkoumal statistiky zločinnosti od ledna do konce září 2015. Zjišťoval celkové počty trestných činů a také trendy mezi uprchlíky. Zaznamenal zvýšení počtu trestných činů v uprchlických centrech, což připisuje jejich přelidnění.

Studie zjistila, že drtivá většina trestných činů, spáchaných uprchlíky (67 procent) jsou krádeže a podvody. Sexuální zločiny činí méně než 1 procento spáchaných trestných činů a zabití tvoří jen 0,1 procent ze všech trestných činů.

Nejčastějšími pachateli trestných činů byli uprchlíci z Iráku, ze Sýrie a z Balkánu.

Studie nezkoumala počty trestných činů, spáchaných v Německu na uprchlících, které rostou od příchodu vlny uprchlíků v létě 2015.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6716

Diskuse

Obsah vydání | 7. 1. 2016