V Kolíně nad Rýnem došlo údajně na Silvestra k řadě sexuálních útoků

5. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


V Kolíně nad Rýnem pořádají městští činitelé krizové rozhovory poté, co desítky žen uvedly na policii, že byly na Silvestra sexuálně obtěžovány. Bylo podáno nejméně 60 trestních oznámení a nejméně jedno týkající se znásilnění. Útoky údajně způsobili podnapilí "muži nestředoevropského, tmavšího vzezření", avšak "mluvili velmi dobře německy".

Šéf policejních odborů Arnold Plickert odmítl předčasné spekulace o tom, kdo jsou viníci, stejně jako Claudia Rothová, politička ze Strany zelených, která varovala, aby lidé z útoků automaticky neobviňovali uprchlíky.

Podle listu Frankfurter Allgemeine Zeitung se snaží kolínská policie vyhnout vytváření dojmu, že útoky spáchali uprchlíci, kteří přišli do Německa v posledních měsících. Místní deník Kölner Stadt Anzeiger cituje policejního vyšetřovatele, který to jasně vyloučil.

Policie uvedla, že mnohé z pachatelů zná a někteří z nich mohli být žadatelé o azyl, avšak nikoliv z nynější doby. Podle kolínské policie to byli muži z Maroka, z Alžírska a z Tuniska a bylo jim většinou kolem pětadvaceti. Soustředili se nedaleko kolínské katedrály a zaměřovali se především na mladé ženy mezi lidmi v ulicích oslavujícími Silvestra. V menší míře k podobnému osahávání žen došlo v Hamburku ve čtvrti Sankt Pauli.

Zdroj v němčině: ZDE

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
7954

Diskuse

Obsah vydání | 7. 1. 2016