Trumpův tým před vyšetřováním "maže" v historii svých elektronických zařízení

27. 3. 2017

čas čtení 1 minuta


Představitelé Bílého domu a členové Trumpova předvolebního týmu údajně mažou záznamy v elektronických komunikačních zařízeních, aby se vyhnuli kompromitaci. Obvinění přichází několik týdnů poté, co právníci nařídili prezidentovým spolupracovníkům uchovat materiály, které by mohly souviset s ruským vměšováním do loňských voleb.


Jeden právní expert sdělil stanici MSNBC, že ti kdo zničili klíčové důkazy mohou čelit právním následkům. Trumpova administrativa je předmětem vyšetřování FBI kvůli možnému spiknutí ruských operativců a prezidentových spolupracovníků.

Zpravodajský výbor Sněmovny reprezentantů také vyšetřuje údajné vazby mezi Trumpovou kampaní a Ruskem založené na podezření, která předcházejí volbám, včetně Trumpovy veřejné výzvy, aby Rusko získalo emaily Hillary Clinton.

Pozornost se nyní zaměřuje zejména na bývalého šéfa Trumpovy kamapaně Paula Manaforta, který v minulosti prosazoval zájmy ruského prezidenta. Manafort se rozhodl svědčit a vystoupí ve zpravodajském výboru sněmovny.

Bývalý analytik NSA John Schindler sdělil rádiu CBC, že pokud bude vyšetřování pokračovat, nejde jen o lidi kolem Trumpa, ale on sám "může být kvůli tomu odstraněn z úřadu, ať už si to přeje nebo ne."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6050

Diskuse

Obsah vydání | 29. 3. 2017