Bannon bude v Breitbartu dál "bojovat za Trumpa proti Bílému domu"

20. 8. 2017

čas čtení 1 minuta



Donald Trump v sobotu na Twitteru pochválil Steva Bannona, svého hlavního stratéga, který byl donucen opustit Bílý dům. 

Bannon, šéf tzv. "hnutí alternativní (extremní) pravice", hrál čelnou roli při vytváření nacionalistické strategie, která byla jádrem Trumpovy prezidentské předvolební kampaně. Trumpovo kontroverzní tvrzení, že při nacistickém násilí v Charlottesville nesly vinu "obě strany", se považuje za důsledem Bannonova vlivu. 

Bannon se nyní vrátil do Breitbart News jako výkonný ředitel této organizace, což je post, který zastával, než se stal v srpnu 2016 členem Trumpovy předvolební kampaně. 

V rozhovoru pro konzervativní Weekly Standard Bannon uvedl: "Jsem znovu svoboden. Teď má znovu ruce na svých zbraních. Někdo řekl: 'Je to Bannon barbar.' Zcela určitě rozdrtím opozici. Není o tom pochyb. Vytvořil jsem v Breitbartu zatraceně úplnou mašinérii. Nyní se vracím, vím, co vím a ten stroj spustíme na plné obrátky."

Tyto výroky jsou intepretovány jako výhrůžky takzvaným "globalistům" v Trumpově vládě, jako Trumpův předseda Národní ekonomické rady Gary Cohn a poradce pro národní bezpečnost HR McMaster, kteří se za scénou s Bannonem střetli ohledně obchodu, imigrace a zahraniční politiky. S Bannonem se také střetli členové Trumpovy rodiny Jared Kushner a Ivanka a požadovali jeho odchod z Bílého domu.

V jiném rozhovoru Bannon dodal: "Odcházím z Bílého domu a jdu do války za Trumpa proti jeho odpůrcům na Kapitolu, v médiích a v podnikatelské Americe," řekl.

Podrobnosti v angličtině ZDE



0
Vytisknout
6958

Diskuse

Obsah vydání | 23. 8. 2017