Brusel předložil Mayové ultimatum: Řekněte nám do 48 hodin, co proboha chcete

7. 3. 2019

čas čtení 2 minuty

Británie má odejít z Evropské unie dne 29. března tedy za tři týdny. Nemá pro to stále žádný plán ani žádné řešení. 


Činitelé Evropské unie konstatovali, že jsou ochotni pracovat non-stop přes víkemd, pokud Británie do pátku předloží "přijatelné" návhry ohledně irské podmínky. Británie tvrdí, že je už předložila. EU to odmítá.


Výraz tváře britského generálního prokurátora, který "vyjednával" s Bruselem o změnách dohody o brexitu - přestože každý ví, že EU stokrát opakovala, že dohoda se nebude otvírat - vypovídá o špatné situaci pro brexitové maniaky. Záběr pořízen ve čtvrtek dopoledne:


 
V Bruselu se v minulých dnech snažili spolupracovníci Theresy Mayové z londýnské vlády přesvědčit Evropskou unii, aby učinila irskou podmínku, tj. podmínku setrvání Británie v evropském trhu, dokud nebude nalezeno efektivní řešení pro udržení otevřené hranice mezi Severním Irskem a Irskou republikoum nepermanentní, tedy aby Británie měla právo z evropského trhu odejít k určitému datu, přestože se do něho řešení nenajde.

Evropská unie poukazuje na to, že zrušit irskou podmínku je nemožné, vedlo by to k obnovení severoirské hranice a k obnovení terorismu.

V posledních dnech obdrželo několik britských institucí poštou zápalné bomby. Některé ty zásilky byly odeslány z Dublinu.

Mayová chce příští týden znovu předložit svou smlouvu o odchodu Británie z EU Dolní sněmovně, avšak od lednového hlasování, kdy byla odmítnuta rekordním počtem 230 poslaneckých hlasů, nedošlo k žádné změně ani pokroku.

Británie má odejít z Evropské unie dne 29. března tedy za tři týdny. Nemá pro to stále žádný plán ani žádné řešení.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8054

Diskuse

Obsah vydání | 12. 3. 2019