Ruští trollové změnili strategii narušení amerických voleb v roce 2020

11. 3. 2019

čas čtení 1 minuta
Ruští internetoví trollové zřejmě mění strategii své snahy narušit americké volby v roce 2020. Z falešných účtů na sociálních médiích prosazují sdělení, která společnost politicky rozdělují, místo aby sami vytvářeli vlastní propagandu, informuje Alyza Sebeniová.


Agentura pro výzkum internetu napojená na Kreml může patřit k subjektům, které se snaží obejít ochranu vytvořenou společnostmi jako Facebook a Twitter s cílem nalézt s odstranit falešný obsah, kteří vytvořili hackeři s cílem rozdělit americký elektorát v roce 2016.

"Místo aby sami vytvářeli obsah, vidíme je obsah amplifikovat," říká John Hultquist, ředitel zpravodajské analýzy ve společnosti FireEye Inc. "Pak není nezbytně neautentický a vytváří pro ně příležitost schovat se za někoho jiného."

Další hackeři pronikají do počítačů a využívají je k založení velkého počtu účtů na sociálních sítích, říká Candid Wueest ze společnosti Symantec.

Zatímco skryté úsilí amplifikovat obsah rozdělující společnost vytvořený jinými není novou technikou, hackeři a trollové se do něj pustili s velkým předstihem před příštími americkými volbami.

Wueest tvrdí, že zaznamenává pokles tvorby nového obsahu na falešných účtech od přelomu let 2017-2018 - a přechod k výstavbě masivních sítí sledovatelů, které bude možno využít jako platformu k šíření obsahu rozdělujícího společnost.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7816

Diskuse

Obsah vydání | 13. 3. 2019