Otevřený dopis šiřiteli lží i nenávisti a poslanci Lubomiru Volnému

2. 5. 2021

čas čtení 4 minuty
 
Nevážený šiřiteli lží i nenávisti a z nepochopitelných důvodů stále ještě poslanče Lubomíre Volný,
píši vám tento otevřený dopis z pozice člověka, který produkoval pro spolek Milion chvilek pro demokracii čtvrteční demonstraci na Václavském náměstí a který se spolkem, ač nejsem a nikdy jsem nebyl jeho členem, spolupracuje dlouhá léta. Nejedná se tedy o otevřený dopis spolku Milion chvilek pro demokracii, nýbrž mě, jako soukromé osoby, píše Robin Suchánek.

 
Dnes jste na svém předvolebním mítinku na Letné, kterého se zúčastnilo, jak jste sám v projevu uvedl, asi 150 účastníků a 300 policistů, lhal, jako když Putin tiskne!

Vaše prolhaná nevymáchaná ústa pronesla, že spolek Milion chvilek pro demokracii financují, cituji: „Ministerstvo zahraničních věcí, Evropská unie, parlament EU, Evropská komise, Open Society Fund, společnost pro krizové řízení Ukrajiny nebo něco takového…“ s tím, že tyto vyjmenované instituce spolku posílají statisíce a miliony korun. Plně respektuji, že vaši fanoušci si tyto lživé informace neumí (a možná ani vy sám) vyhledat a ověřit, a tak jim zde přikládám odkaz na transparentní účet spolku, kde mohou najít kdo a v jaké výši spolku Milion chvilek pro demokracii finance posílá:


Když pronášíte tyto lži, pravděpodobně k tomu máte také patřičné důkazy. Vyzývám vás proto, abyste svá tvrzení podložil a pokud nejste schopen svá tvrzení doložit, abyste se veřejně omluvil!

Dále jste lživě uvedl, že na čtvrteční demonstraci na Václavském náměstí lidé nedodržovali rozestupy, nebyl přítomen ani jeden policista a ani jeden člen antikonfliktního týmu. Zúčastnil-li jste se této akce, nebo viděl-li jste nějaké fotografie, víte moc dobře, že rozestupy lidé dodržovali, mezi lidmi se pohybovalo desítky dobrovolníků, kteří účastníkům dodržování rozestupů připomínali a také, pokud se objevili lidé bez nasazeného respirátoru, žádali je i ve spolupráci s policií o jeho nasazení. Nejsem takový skvělý matematik, jako vy, abych od oka během pár vteřin spočítal přesný počet přítomných policistů, ale troufám si odhadnout, že jich bylo na Václavském náměstí přítomno několik stovek. Vyzývám vás, abyste se za šíření těchto lží veřejně omluvil!

V neposlední řadě jste si mezi tou snůškou lží postěžoval, že účinkující na pódiu hovořili bez nasazeného respirátoru. Když opomenu, že jste tato slova pronesl, aniž byste sám měl na pódiu nasazen respirátor, a že svým jednáním a chováním ohrožujete také, mimo jiné, poslankyně a poslance v Poslanecké sněmovně, kde vám museli ke stolečku připevnit speciální ohrádku z plexiskla jako pro prasátko, působí tato vaše slova směšně. Chápu, že slova bezpečnost, respekt, tolerance, pravdomluvnost, testování, očkování, Covid a další jsou pro vás naprosto cizí a sprostá slova, nicméně všechna přítomná média, která se na čtvrteční demonstraci akreditovala, ví, že jejich pracovníci měli mít negativní test a dále po celou dobu akce nasazen respirátor. To stejné platilo pro všechny účinkující a další lidi, kteří se pohybovali v zákulisí. Pokud tedy účinkující byli zdraví a měli negativní test, nerozumím tomu, proč by nemohli na pódiu, kde stáli sami a nejbližší člověk od nich stál ve vzdálenosti cca 3 metry, mluvit bez respirátoru.

Mezi těmi žvásty jste si na Letné také postěžoval, že dnešní vaši předvolební kampaň, které se zúčastnilo 150 lidí, na rozdíl od čtvrteční občanské demonstrace, které se zúčastnilo přibližně 10-20 tisíc lidí, nevysílá Česká televize. Dovoluji si vás upozornit, že čtvrteční demonstrace se zúčastnili pracovníci z více než 30 českých i zahraničních médií. A pochopitelně, protože je Česká televize veřejnoprávní médium a jejím úkolem je informovat veřejnost o důležitých událostech, byla rovněž přítomna. Česká televize, jako i ostatní média, nejsou povinna informovat o předvolebních mítincích! K tomu mě tedy napadá ještě jedna myšlenka - doufám, že jsou tyto vaše předvolební mítinky, nevážený populisto a lháři, nahlášeny jako politická kampaň a příjmy i výdaje budou řádně vyúčtovány
.
S výsměchem a přáním škaredého a deštivého dne

Robin Suchánek

0
Vytisknout
6046

Diskuse

Obsah vydání | 4. 5. 2021