Bučení proti Johnsonovi: Jak tomu bylo doopravdy

4. 6. 2022

čas čtení 2 minuty

Během poněkud přehnaně hysterických oslav výročí anglické královny bučel dav královniných obdivovatelů na Borise Johnsona s jeho nynější, už několikátou manželkou, při jeho příchodu na oslavu do londýnské katedrály St. Paul's.

Komentátoři poznamenávají, že jestliže proti Johnsonovi bučí už i ultrakonzervativci, kteří milují královnu, má Johnson skutečný problém.

A opravdu: v sobotu ráno už například požadoval, aby Johnson odstoupil, i jeden anglikánský biskup.

Mimochodem, televizní sledovanost oslav královny ve srovnání se sledovaností předchozích oslav královny poklesla. Sledovalo ji pouze 7,5 milionu lidí, zatímco nedávný pohřeb prince Philipa 15 milionů a svatby princů Harryho a Williama 26 milionů a  18 milionů lidí.

Jenže jde o něco jiného. Níže se podívejte, jak scénu bučení na Johnsona vysílala americká televize CBS. Necenzurovaně. Zdá se, že u těchže záběrů odvysílaných televizí BBC byl stažen zvuk, aby bučení nebylo tak silné. Ve večerním zpravodajství BBC se tyto záběry vůbec neobjevily.

Alastair Campbell, bývalý tiskový mluvčí Tonyho Blaira, k tomu napsal na Twitteru:
Tady máte záběry Johnsonova příchodu, jak je vysílla CBS. Tak buď CSB to bučení zesílila, aleno britské televizní stanice s názvem "Nemá to nic společného s brexitem" je zeslabily. Podezřívám, že to bylo to druhé. To nepomáhá nikomu.  Nejméně to pomáhá jim. Proč se bojí pravdy a faktů? Je to přece jejich práce a jejich důvod, proč existují!

Musíme nyní skutečně považovat BBC za nedůvěryhodnou instituci? Brexit zničí všechno. (JČ)

CBS: Veřejnosti proti Borisi Johnsonovi bučela, když přicházel v pátek do katedrály St Paul's na oslavu královnina platinového jubilea. Britský premiér čelí požadavkům, aby odstoupil, poté, co vyšlo najevo, že on a další osoby se účastnili mejdanů během pandemie, kdy v zemi platil lockdown.



2
Vytisknout
5777

Diskuse

Obsah vydání | 7. 6. 2022