Británie. Nová premiérka vytvořila vlády výlučně ze svých kamarádů. Manželka jednoho propuštěného ministra ji charakterizovala jako "imbecila""

7. 9. 2022

čas čtení 2 minuty
Nová britská premiérka Liz Trussová se vůbec nepokusila o smíření po konfliktech v Konzervativní straně při kampani o to, kdo se stane jejím novým šéfem. Z vlády odstranila všechny ministry, kteří se pokusili ji při této kampani jen jedním slovem kritizovat a najmenovala do své nové vlády sérii nekompetentních, ultraloajálních osob, které ji při kampani o funkci šéfa strany nekriticky chválili.

Manželka  právě propuštěného ministra Johnnyho Mercera nazvala Liz Trussovou "imbecilem" v rozhořčení na Twitteru po vyhazovu svého manžela.

Felicity Cornelius-Mercerová napsala, že vládní systém "smrdí" a "zachází s lidmi otřesně" poté, co byl její manžel novýou premiérkou odvolán z funkce člená vlády pro záležitosti veteránů.

 


Mercera, poslance za Plymouth, jeho vyhození  rozzlobilo a uvedl, že je "zklamán", ale uznává, že premiérka má "právo odměnit své příznivce".

Naznačil také, že by mohl odejít z Dolní sněmovny.

Jeho manželka šla ještě dál a na Twitteru zveřejnila obrázek zesměšňující Trussovou jako postavičku Beakera z televizního pořadu Mupeti a informovala o rozhovoru svého manžela s Trussovou.

Cornelius-Mercerová napsala na Twitteru: "Zeptal se jí: 'Proč mě propouštíte, kdo bude v této roli lepší než já, kdo z vašich  kamarádů dostane tuto práci, slíbila jste přece meritokracii?'

Premiérka - 'Na to ti, Johnny, nemohu odpovědět.'

Tento systém smrdí & zachází s lidmi otřesně. Nejlepší člověk, kterého znám, vyhozen imbecilem @trussliz."


Zdroj v angličtině ZDE

1
Vytisknout
4362

Diskuse

Obsah vydání | 13. 9. 2022